Öğretmen maaşı temmuz ayında sabit: 41.000 TL tabanında

Öğretmen maaşı temmuz ayında sabit: 41.000 TL tabanında

2024 Temmuz ayı, memur maaşlarına yapılacak zam ile birlikte öğretmen maaşlarını da etkileyecek. Ancak, öğretmen maaşlarında beklenen değişim olmayacak ve maaşlar mevcut tabanda sabitlenecek.

Hükümet, 2024 yılı Temmuz ayında memur maaşlarına %10 oranında zam yapacak. Ancak, bu zam öğretmen maaşlarını etkilemeyecek ve öğretmen maaşları 41.000 TL tabanında sabit kalacak.

Enflasyonun etkisi

Öğretmen maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zamda, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları da dikkate alınacak. Ancak, beklenen enflasyon oranları maaşlarda değişiklik yapmayacak ve öğretmen maaşları 41.000 TL tabanında devam edecek.

En düşük öğretmen maaşı 41.000 TL'yi aşacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan öğretmenler için en düşük maaş 41.000 TL tabanında sabitlenecek. Ancak, öğretmenler arasında en düşük maaşlar diğer meslek gruplarına göre hala daha düşük seviyede kalacak.

Öğretmen atamalarına ilişkin yapılan açıklamalarda, en fazla öğretmen ataması yapılacak 5 branş ve atama sayıları belirlendi. Ancak, maaşlarda herhangi bir değişiklik olmayacak ve öğretmenler mevcut maaş tabanında kalmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum