Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

Öğretmenler En Çok Maaşlarından Şikâyetçi!

 Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Öğretmenlerin ekonomik sorunlar başta olmak üzere sırasıyla mesleki, özlük ve  demokratiksorunlardan şikâyetçi olduğunu söyledi.

Sendikanın Ankara temsilcileriyle yaptığı İstişari  toplantıda  birtakım değerlendirmelerde bulunan DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “ Sınıflarımız  bilgisayarlarla internetle akıllı tahtalarla donatıldığı zaman öğretmenin öneminin azaldığı gibi yanlış  bir kanaat oluşmaya başlamıştır” diye  konuştu.

Aksine, gelişen  teknolojinin öğretmene olan  ihtiyacı daha fazla artırdığını söyleyen Gürkan Avcı, “Sürekli olarak gelişen bilgi ve teknolojiye ulaşmak için nitelikli, donanımlı, sağlıklı ve motivasyonu yüksek sorunsuz öğretmenlere olan ihtiyaç daha da artmaktadır. Eğitim sisteminde yapılan hiçbir reform öğretmenlerin proaktif desteği olmadan başarılı olamaz” dedi.

Eğitim çalışanlarını, eğitim ordusu gibi bir bütün olarak görülmesi gerektiğini ve ayrımcılık yapılmaması lazım geldiğini kaydeden Gürkan Avcı, “Okullarımızda, üniversitelerimizde ve Kredi Yurtlarda eğitim hizmetleri iş kolunda, akademik, genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler ve teknik hizmetler sınıfında görev yapan hizmetli, kaloriferci, bahçıvan, şoför, güvenlik görevlisi, aşçı, bekçi, teknisyen, tekniker, sayman gibi kadrolardaki tüm eğitim çalışanlarının da sorunlarının çözülmesini ve ücretlerinin iyileştirilmesi gerekir” diye konuştu.

Toplu sözleşme yasasında ek bir düzenleme yapılarak her yıl gerçekleşen enflasyon+büyüme oranı+refah payı kadar ücret artışı istediklerini kaydeden Gürkan Avcı, şunları söyledi;

ÖĞRETMENİN MAAŞI 3 BİN TL OLMALIDIR
Ortalama 1842 TL maaş alan öğretmenlerimiz aldıkları ücretlerle zorunlu ve vazgeçilmez ihtiyaçlarını ancak karşılayabiliyor. Öğretmenlerimizin maaşı en az 3 TL'ye çıkarılmalıdır.

Kamuda ‘eşit işe eşit ücret' ayarı olarak lanse edilen fakat öğretmenleri, akademisyenleri ve eğitimcileri mağdur eden 666 sayılı KHK düzenlemesinden faydalanamayan eğitim çalışanlarına 500 TL ek ödeme yapılmasını istiyoruz.

Başbakanın 3 çocuk açılımının gereği olarak, çocuk yardımının 200 TL'ye, eş yardımının 150 TL'ye çıkarılmasını istiyoruz. Kreş hizmetinin sunulmadığı kurumlarda çalışan öğretmen ve kamu görevlilerine aylık 200 TL kreş yardımı yapılmalıdır.

Kurumlarında yemek yemeyen öğretmen ve eğitim çalışanlarına günlük 10 TL yemek yardımı yapılmasını istiyoruz. Servis hizmeti bulunmayan kurumlarda çalışan eğitimcilere günlük 5 TL ulaşım yardımı yapılmasını istiyoruz. Özellikle süreğen hastalığı ve rutin rahatsızlığı bulunan arkadaşlarımızın bütçesini zorlayan muayene katılım payı ve reçete bedeli katılım payı uygulamalarının da kaldırılmasını talep ediyoruz. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve vergi matrahlarının yükseltilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.