Öğretmenler Taban Maaş Talebi Pankartını Galata Köprüsüne Astı

Öğretmenler Taban Maaş Talebi Pankartını Galata Köprüsüne Astı

Öğretmenler Taban Maaş Talebi Pankartını Galata Köprüsüne Astı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) öğretmenlerin en yakıcı sorunlarından olan düşük ücret dayatmasına karşı taban maaş talebinin yazılı olduğu pankartı Galata Köprüsü'ne astı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) öğretmenlerin en yakıcı sorunlarından olan düşük ücret dayatmasına karşı taban maaş talebiyle mücadeleye devam ediyor.

Öğretmenler, taleplerinin yazılı olduğu pankartı Galata Köprüsü’ne astı. KPSS’nin olduğu günde taleplerini yineleyen öğretmenler, ataması yapılmayan öğretmenlere de mücadele adresini hatırlattı.

Öğretmenlerin taban maaş talebi

Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücretlerine taban maaş düzenlemesi 2014 yılında özel okul patronlarının bastırmasıyla iptal edildi. İptal edilen düzenlemeye göre özel eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere kamuda çalışan denklerinden daha az ücret verilemez.

Bu düzenlemenin iptalinin ardından pek çok özel eğitim ve öğretim kurumunda öğretmenler asgari ücret seviyesinde ve hatta daha düşük maaşlarla çalıştırılmaya başlandı. Asgari ücret altında çalıştırılma gibi yasadışı uygulamalar Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayet edilse dahi yeterli denetim ve caydırıcı yaptırım olmadığı için öğretmenler bu kölelik koşullarında çalışmaya mahkum edildi.

Geçtiğimiz sene kurulan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) öğretmenlerin en yakıcı sorunlarından olan bu konuya dair bir kampanyayla yola çıktı. Taban maaş düzenlenmesinin yeniden getirilmesini talep eden Öğretmen Sendikası, 30 Ağustos’ta Ankara’da bu talep ekseninde yürüttüğü mücadeleyi büyütmek için buluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.