''Öğretmenlerin zedelenen itibarları teslim edilmelidir.''

''Öğretmenlerin zedelenen itibarları teslim edilmelidir.''

''Öğretmenlerin zedelenen itibarları teslim edilmelidir.''

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube, geçtiğimiz hafta Karabağlar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmen Süheyla Gündüz’ün öğrencisi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Olayın yaşandığı okul önünde gerçekleştirilen açıklamada, “Öğretmenime Dokunma” yazılı pankart arkasında toplanılırken, basın metnini ise Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Nafiz Ceylan okudu.

"ÖĞRETMENLERİN ZEDELENEN İTİBARI TESLİM EDİLMELİDİR"

Eğitimin içeriğinin şiddetsiz ve karşılıklı saygıya dayanan toplum hedefinden uzaklaştığını belirterek sözlerine başlayan Nafiz Ceylan, “Böylesi olayların en aza indirilmesi için; MEB ve hükümetin öğretmenlerin zedelenen itibarını yeniden teslim etmesi, eğitim emekçilerine yaptığı işin önemine uygun yaşam ve çalışma koşulları sağlanması, şiddetin ve şiddet dilinin eğitim alanından temizlenmesi için ciddi bir planlama ile çalışmalar yapması gerekmektedir” diye konuştu.

"BİZLERE DAYATILANLARI BİRLEŞİK VE ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE KIRABİLİRİZ"

Hali hazırdaki politikalarla devam edildiği sürece eğitim emekçilerine yönelik sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddetin üretilmeye devam edeceğini ve bunun sorumluluğunun ise bu politikaları üretenlerde olacağını vurgulayan Ceylan, “Eğitim Sen olarak bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın kamu-özel ayrımı yapmaksızın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor ve herkesi mücadeleye davet ediyoruz” dedi.

Son olarak sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Ceylan, “Okullarımızda yaşanan şiddet olayları eğitim emekçilerini itibarsızlaştıran söylemin ve politikaların sonucudur. Meslektaşlarımıza yönelen şiddeti kabul etmiyor, sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. (İzmir/EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.