Öğretmenlik Meslek Kanunu öncesi SON DAKİKA gelişmesi yaşandı

Öğretmenlik Meslek Kanunu öncesi SON DAKİKA gelişmesi yaşandı

Öğretmenlik Meslek Kanunu öncesi SON DAKİKA gelişmesi yaşandı

Öğretmenlik Meslek Kanununda kendilerine yönelik düzenleme yapılmasını bekleyen Milli Eğitim Şube Müdürleri, tepkilerini istifa ederek gösteriyor..

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmalarının tamamlandığını ve Meclis kapanmadan, Mayıs ayında söz konusu taslağın yasalaşacağını ifade etmişti.

Yasa kapsamında özlük haklarında iyileştirme yapılmasını gündeme taşımak isteyen şube müdürleri çeşitli yöntemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Erzurum ilinde aynı ilçede 4 şube müdürünün yetkili sendikadan istifa ettiği bilgisine yer vermiştik.

2 ŞUBE MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında özlük haklarında iyileştirme talep eden müdürler, yeni düzenleme de uzman ve başöğretmenlik tazminatlarından yararlanmak istiyorlar. Ancak siyasilerden ve yetkili sendikalardan destek göremeyen şube müdürleri istifa ediyorlar. Bu çerçevede edindiğimiz yeni bir bilgiye göre Aydın Bozdoğan İlçe Müdürlüğünde (F.Y.) ve Muğla İl Müdürlüğünde (B.B.) iki şube müdürü daha görevinden ayrılarak maaşları daha yüksek olan önceki görevleri öğretmenliğe geçiş yaptılar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

44 Yorum