Yeni öğretim programlarında seferberlik! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli…

Yeni öğretim programlarında seferberlik! Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli…

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyunun görüş ve önerilerine açılmış olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretim Programlarının tanıtımı için İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı, paylaşımlarıyla yoğun olarak yapmış olduğu çalışmaları sürdürüyor...

İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ın başkanlık yaptığı, İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve ilçe millî eğitim müdürlerinin katılımının da olduğu iki farklı toplantı yapıldı. Toplantıların içeriğinde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretim Programları sunumları da yapılmış oldu. Türkiye yüzyılı maarif modeli ve yeni öğretim programları seferberliği gerçekleşti.

Okul ve ilçelerde yapılan çalışmalar

Sakarya’nın tüm ilçe millî eğitim müdürlükleri okul-kurum müdürler kurulu, tüm okul kurumlarda okul zümre başkanları kurulları, tüm ilçelerde ilçe zümre başkanları kurulları toplantı yaparak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Öğretim Programlarını” incelemeye devam ediyor.

Toplantılar kapsamında "https://gorusoneri.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşlerini belirttikleri “Yeni Müfredat Taslağı” ile ilgili süreç hakkında bilgilendirme yapılmakta.

Yeni müfredatı heyecanla bekliyorlar

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlayacak yeni müfredat programı; öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasında heyecanlı bir bekleyiş oluşmasını sağladı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” geçmişten geleceğe köprü oluşturarak yalnızca medeniyete uyum sağlaması değil medeniyet kurucusu ve geliştiricisi bilge nesiller yetiştirmeyi hedefleyen ahlâklı, erdemli ve milletiyle insanlık için iyi olanı yapmayı da ideal ediniyor.

Yetkin ve erdemli insan yetiştirmeyi; zihinsel, sosyal-duygusal, fiziksel ve ahlaki boyutları içeren bütüncül bir yaklaşımla ele alan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, yalnızca medeniyete uyum sağlayan bir nesil değil, etkin olarak medeniyet kurucusu ve geliştiricisi bilge nesiller yetiştirmeyi hedefleyen eğitim felsefesi doğrultusunda ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş öğrenciyi temel alıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum