YKS' ye Bir Ay Kaldı! Son Bir Ayda Nasıl Ders Çalışılmalı?

YKS' ye Bir Ay Kaldı! Son Bir Ayda Nasıl Ders Çalışılmalı?

YKS 8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek. Son bir ayda nasıl ders çalışmalı?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT, AYT VE YDT' den oluşan çok oturumlu bir sınav bu sebeple çok fazla ders ve yoğun konu bulunuyor. YKS 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Sınava bir ay kadar az bir zaman kaldı. Bir aylık süre YKS' ye hazırlanmak için yeterli değil fakat bu süreyi etkili kullanmak ve motivasyonunu yüksek tutmak büyük önem arz ediyor. YKS' ye son bir ayda nasıl ders çalışılmalı?

YKS sınavı için bir aylık kısa bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin YKS' ye yönelik önemli hatırlatmalarda bulundu. YKS soruların MEB müfredatı kapsamında hazırlandığının altını çizdi. Dolayısıyla öğrenciler MEB kaynaklarını iyi taramış olmalı. Bunun yanı sıra MEB tarafından öğrencilerin faydalanması için tasarlanan test kitapları ve deneme kitaplarını çözmek oldukça önemli.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından YKS Hazırlık için özel oluşturulan materyallere erişmek için tıklayın.

Uzmanlara göre son bir ayda ders çalışma şekli şu şekilde olmalı;

  • Konu tekrarı yerine deneme ve soru çözmeye ağırlık ver: Bu aşamada yeni konu öğrenmektense, daha önce öğrendiklerini pekiştirmek ve sınav formatına alışmak daha önemli.
  • Yanlışlarını analiz et: Deneme ve soru çözerken yanlış yaptığın soruların üzerine git. Neden hata yaptığını bul ve o konuyu tekrar çalış.
  • Konu eksiklerini gider: Eğer hala eksik konuların varsa, bu konuları hızlı bir şekilde tamamlamaya çalış.

Aynı zamanda adaylar hedeflerine bağlı kalarak motivasyonlarını yüksek tutmalı. Ne olursa olsun hedeflerine ulaşabilme konusunda kendisine inanmalı. Yoğun stres ve kaygıdan uzak durma adına gerektiği durumda psikolojik anlamda uzman desteğine başvurulmalı.

Mebpersonel/Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.