Mersin, Anamur İlçesindeki Çeltikçi İlkokulu’nda görev yapan Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet SATAR yaratıcı bir şekilde tasarladığı Özel Eğitim Sınıfında Hafif Düzey Zihinsel Engelli Öğrencilerle sıradışı bir eğitim yapıyor.
Özel Eğitim Öğrencileri için İstanbul’da birçok etkinlik ve faaliyet yapan Öğretmen Mehmet SATAR, Eylül ayında memleketi ANAMUR’a tayin oldu. Göreve başlar başlamaz kendi çabaları ve yardımseverlerin destekleriyle Türkiye’nin en donanımlı ve en etkili Özel Eğitim Sınıfını oluşturdu.
Öğrencilere uyguladığı yaratıcı ve etkili eğitim uygulamaları öğrenciler üzerinde şaşırtıcı düzeyde faydalar sağladığı gibi tüm Türkiye’nin ilgisini çekti. Özel Eğitim öğrencilerinin dikkat eksikliği, hiperaktivite, disleksi, öğrenme güçlüğü, konuşma bozuklukları, otizm ve daha birçok sorunlarına etkili çözümler bulan Öğretmen Mehmet SATAR çalışmalarını tüm Türkiye’ ye yaymak için çalışmalar yapıyor.
Helal olsun öğretmenimize.. çok büyük bir özveriyle yapılan bir branşta emek harcamış
meslektaş olarak tebrik ederim.... saygılarımla
Slm mehmet hocam benim oğlum da otizim 2011 Şubat doğumlu ilinden şimdiye bakarsak gayet iyiyiz sizinle iletisime gecebilirmiyiz.