banner374
14 Haziran 2012 Perşembe 06:49
MEB MÜSTEŞARINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
MEB Müsteşarı Sayın Emin ZARARSIZ; Taşra Teşkilatı şube müdürü norm kadroları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Tüm illerde ki şube müdürü normları eşitlenecek.

Merkez teşkilatı hizmet birimleri kadar illere şube müdürü normları verilecek. İllerin istatistiklerine bakılmayacak. Küçük illerde şube müdürü sayıları arttırılacak gibi görünüyor. Bu uygulamanın yer değiştirme uygulamasından önce yapılması, rotasyona tabi şube müdürleri açısından olumlu bir gelişme olacaktır. İşte Müsteşarımız Sayın Emin ZARARSIZ’ ın bu konuda ki konuşması;

”Bakanlığımız norm kadro konusunda diğer kurumlarla kıyaslanamayacak kadar ileri derecede düzenlemelere sahip. Ancak anlamakta zorlandığım bir şeyi sizlere sormak istiyorum; Bir il milli eğitim müdürlüğü birimi içerisinde, hizmet birimi diyeceğimiz birimlerin yani merkezdeki hizmet birimlerinin izdüşümü olan birimlerin oluşturulmasında, O ilde kaç tane okul olduğunun, kaç tane öğretmen olduğunun, kaç tane öğrenci olduğunun, herhangi bir anlamı olabilir mi? Yani O il müdürlüğü içerisinde Temel eğitim ilgili, Mesleki Eğitim ile ilgili, , Ortaöğretim ile ilgili, Din Öğretim ile ilgili, özel eğitim ile ilgili birimleri oluştururken orada kaç tane okul var, kaç tane öğrenci var, kaç tane toplam personel var, gibi endekslenmiş bir yapıyla şube müdürü kadroları oluşturulmasını hala anlayabilmiş değilim.

Oysa yapılması gereken Bakanlık merkez teşkilatı birimlerinin izdüşümlerinin taşra teşkilatına yansıtılmasıdır. Yani Merkezde Temel Eğitim Genel Müdürlüğü varken il müdürlüğünde temel eğitim şube müdürlüğü oluşturması gerekir. Yani bir ilimizde şu kadar milyon toplam hitap ettiğimiz kesim var oraya işte her şu kadara bir şube müdürü olmak üzere 10 tane şube müdürlüğü verelim, öbür tarafta ilimizde ise hitap ettiğimiz daha az nüfus büyüklüğü var oraya ise 3 tane şube müdürü verelim.

Peki O il müdürlüğümüz diğer alanlardaki çalışmalarını, hangi birimleri ile yapacak. Şimdi şu anda çalışmakta olduğumuz yönetmelik çerçevesinde, il müdürlüklerinin yönetim kademelerinde oluşturacağımız hizmet birimlerinin biraz önce çerçevesini çizdiğimiz şekilde Bakanlığımız merkez teşkilatındaki hizmet birimlerinin izdüşümü şeklinde olacak. İster bir milyon öğrencimiz olsun, ister 10 bin öğrencimiz olsun bu hizmet birimleri, oralarda oluşturulacak.”

banner182
Son Güncelleme: 14.06.2012 06:49

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol