banner406
11 Ekim 2017 Çarşamba 20:58
Sınıf Öğretmenleri DYK Kursu Açabilecek

İlkokullara destekleme ve yetiştirme kursu getiriliyor. Bu sayede sınıf öğretmenleri de branş öğretmenleri gibi DYK kursu açabilecek. Detaylar Mebpersonel.com'da.

Milli Eğitim Bakanlığı destekleme ve yetiştirme kurslarını ilkokullara da getiriyor. Bu yıl 12 ilde pilot uygulaması yapılacak. Yapılan pilot uygulamayla beraber önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tüm ilkokullarda destekleme ve yetiştirme kurslarının açılması bekleniyor. Bu sayede sınıf öğretmenleri de destekleme ve yetiştirme kursu açabilecek.

SORU VE CEVAPLARLA İLKOKULLARDA DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU

Soru 1: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu için seçilen pilot iller neresi?

Cevap 1: Ağrı , Ankara ,Bingöl, Edirne , Hatay,İstanbul,Konya,Mardin,Ordu,Siirt,Sivas,Şanlıurfa

Soru 2: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu tüm ülkede uygulanacak mı?

Cevap 2: Bu yıl için pilot olarak uygulanacak ardından dönütlere bakılarak bir sonraki 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Türkiye geneli uygulanması öngörülüyor.

Soru 3: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi dersler için açılabilecek?

Cevap 3: İlkokullarda Türkçe ve Matematik dersleri olmak üzere 3 modül şeklinde kurs açılabilecek.

Soru 4: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç saat açılabilecek ?

Cevap 4: En az 2 saat en fazla 10 saat kurs açılabilecek.

Soru 5: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi sınıf seviyesinde açılabilecek?

Cevap 5: Kurs için sınıftan ziyade seviye grupları belirlenecek. 3 seviye grubu oluşturulacak.

Soru 6: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç öğrenci için açılacak?

Cevap 6 : En az 6 öğrenci için kurs açılabilecek.

Soru 7: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu onayını kim verecek?

Cevap 7: Okullarda Müdür başkanlığında Kurs Komisyonu oluşturulacak kursa girecek öğretmen secimi , öğrenci secimi,kurs onayı ve kurs denetim görevlerinden sorumlu olacak.Kurs onayları İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacak.

Soru 8: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücreti ortaokul-lise destekleme kursları ücreti ile aynı mı olacak?

Cevap 8 : Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor.Muhtemelen benzer kurslar ile aynı şekilde ücretlendirme yapılacak.

www.mebpersonel.com

Son Güncelleme: 11.10.2017 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Utku 2017-10-12 06:22:47

Eee derslerde ne yapiyorlar?

Avatar
Tuna 2017-10-12 07:38:58

Dyk kaldırılacaksa ilkokullara getirilemez.bu haber kurslara para kazanmak isteyen sınıfçıların uydurma haberi

Avatar
Tuna 2017-10-12 07:39:27

Dyk kaldırılacaksa ilkokullara getirilemez.bu haber kurslara para kazanmak isteyen sınıfçıların uydurma haberi

Avatar
Sena 2017-10-11 21:39:08

Bu kurslar okulları öğretmen ticarethanesine döndürdü. Kurslara gelene yüksek gelmeyene düşük not uygulamaya bile başlayanlar oldu. Olacaksa tek elden halk eğitim nezdinde halk eğitim eğiticileri eli ile olsun okullarda kurs açılmasın.

Avatar
branşçı 2017-10-15 15:34:28

30 ders saati gibi uzun bir sürede cocukları getirdikleri nokta ortada. okuma yazma bilmeyen ritmik sayamayan toplama cıkarma yapamayan 5.sınıf öğrencileri. malesef cogunluk böyle. işini hakkıyla yapan sınıf öğretmenlerini tenzih ederim. gözünü para hırsı bürümüş branş öğretmenlerini kıskanan sınıfcının yalan haberi. itibar etmeyiniz.