1 MİLYON ÖĞRETMENLİ MEB’DE MİLLİ EĞİTİM DERGİSİ NE KADAR OKUNUYOR ACEP?

1 MİLYON ÖĞRETMENLİ MEB’DE MİLLİ EĞİTİM DERGİSİ NE KADAR OKUNUYOR ACEP?

Şahin Aybek'in ''1 MİLYON ÖĞRETMENLİ MEB’DE MİLLİ EĞİTİM DERGİSİ NE KADAR OKUNUYOR ACEP?'' isimli köşe yazısı...

Milli Eğitim Dergisi Bilimsel Eğitim Bilgilerini Dolaştıran Kılcal Damarlar Gibidir

Öğretmenlerin okuma alışkanlıklarının bir model olarak, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmasındaki etkisi tartışılmazdır. Ama diğer yandan değişen dünyada, öğretmenlerin kendilerini her anlamda yenilemeleri de gerekmektedir. Bunun için de okumalar yapmak öğretmenlerin olmazsa olmazı olmak zorundadır. 1 milyon öğretmen okumakla, yaklaşık 20 milyon civarında olan öğrencilerimizi etkileyecek, bu da tüm Türkiye’ye yayılacaktır. İşte bu etkinin ilk adımı; öğretmenlerimizin düzenli olarak eğitim, öğretim ve sosyal bilimlere ilişkin bilgi, uygulama, sorun ve önerilerin bilimsel, akademik ve kuramsal düzlemde ortaya konulmasını, tartışılmasını ve taraflara ulaşmasını sağlayan platformlarla temasından geçiyor. Bunun en iyi yollarından biri de; öğretmenlerimizin eğitim dergileriyle temas etmesinden geçiyor.

Öğretmenlerimiz bu eğitim dergileri aracılığıyla, eğitim ve sosyal bilimler alanındaki tartışma ve yazılara ulaşabilecektir. Böylelikle; araştırmaya dayalı, alana katkı koyan, uygulamaya ilişkin sorunları ortaya koyan yeni ve farklı gelişmelerden haberdar olacaklardır. Öğretmenlerimiz böylece eğitim sistemimizin daha iyi olmasının inşa edilebilmesi için hizmet etmekte kullanabilecekleri bilgi ve becerilerle donanacaklardır. Öğretmenler, profesyonel gelişimlerini sağlayacak bilgilere bu yolla ulaşacaklardır. Ayrıca bu eğitim dergileri, en güncel gelişmeleri içereceğinden, önemli bir başucu kaynağıdırlar. Bu yönüyle, eğitim dergileri adeta bilimsel eğitim bilgilerinin kılcal damarları gibidirler.

Milli Eğitim Dergisi 46 Yıldır Ücretsiz Bir Şekilde Çıkmaya Devam Ediyor

Tabii, tüm bunlardan sonra, öğretmenler eğitim dergileri için ayrı bir bütçe mi harcayacaklar diye sorabiliriz. Tüm bu maddi sorunları da çözmüş, öğretmenlerimizin ücretiz okuyabileceği tam 46 yıldır çıkan bir dergi var aslında. Milli Eğitim Dergisi 46 yıldır öğretmenlerimizin ve bu konuya ilgi duyanların okuması, yararlanması için ücretsiz bir şekilde çıkmaya devam ediyor. Bu dergi, her 3 ayda bir çıkan ücretsiz bir eğitim ve sosyal bilimler dergisi. Ve geldiğimiz noktada; dergiye ulaşamama gibi bir durum söz konusu değil, MEB’in sayfasına girilerek bu dergi rahatlıkla indirilebilir ve okunabilir. Yani tüm Türkiye rahatlıkla bu dergiden yararlanabilir.

Eğitim Paydaşları Arasında Bilinç ve Sorumluluk Duygusu Oluşturmayı Hedefliyor

Tüm Türkiye’den ya da bu konuya ilgi duyan insanlardan da geçtim. Acaba yaklaşık 1 milyon öğretmenin olduğu devasa bir bakanlık olan MEB’de kaç kişi bu dergiyi indiriyor ve gerektiği gibi okuyor diye merak ettim.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı; eğitim, bilim, sanat ve kültürle ilgili gelişmeleri izleyen, sorunları ortaya koyan, inceleyen, alandaki çalışma sonuçlarını ilgililere duyurarak iletişim işlevini yerine getiren, eğitim paydaşları arasında bilinç ve sorumluluk duygusu oluşturmayı hedefleyen, üç aylık hakemli bilimsel bir dergi olan Milli Eğitim Dergisi, her sayıda toplamda ortalama 800 defa indiriliyormuş. Bu sekiz yüzünde ne kadarı, nasıl okunuyor; onu bilmem. Öğretmenlerin okuyarak kendilerini güncellemeleri ve öğrencilere örnek olmaları mı dediniz… Türkiye Hepimizin, Eğitim Hepimizin…

Şahin Aybek
Eğitim Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.