19. MEB Şurası Yeni bir Milat Olsun

19. MEB Şurası Yeni bir Milat Olsun

19. Milli Eğitim Şurasında toplumsal talepler yerini oturmaya başladı

 19. Milli Eğitim Şurasında toplumsal talepler yerini bulmaya başladı. Özellikte toplumun büyük bir kesimi tarafından talep edilen değerler eğitimi ve temel dini bilgilerin okul öncesi ile ilkokul birinci sınıftan itibaren verilmesi konusundaki taleplerin görüşülmesi birçok kesimi rahatlattı.

 
Daha önce yapılan eğitim şuralarında alınan birçok karar ya raflarda unutuldu ya da hayata geçirilmesine fırsat verilmeden bakanlar, hükümetler değişti, oluşan siyasi boşlukların ve istikrarsızlıkların kurbanı oldu. Ancak 18. Milli eğitim şurasında alınan kademeli eğitim kararının hayata geçirilmesiyle, 19. Milli eğitim şurasında alınacak kararların da uygulanacağı beklentisi oluşturdu. Bu nedenle bu şurada alınacak kararlar önem arz etmektedir.
 
19. Milli eğitim Şurası "öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri", "öğretmen niteliğinin arttırılması", "eğitim yöneticilerinin niteliğinin arttırılması" ve "okul güvenliği" olmak üzere dört ana başlık altında toplanmış ve milli eğitimde kangren olan konulara değinilecek şekilde kurgulanmıştır. Özellikle son dönemlerde okullarda öğrenci, öğretmen ve idarecilerin güvenliği konusunda sorunlar yaşanmakta ve acil önlem alınması gereken bir kondur. Günümüzde toplumun her kesimi tarafından eleştirilen eğitim sistemi aslında müfredat programlar ve bu programların uygulayıcısı olan öğretmen ve idarecilerden oluşmaktadır. Öğretim programlarının milli, manevi ve ahlaki değerlerle birlikte akademik bilgileri de kavratacak şekilde yeniden düzenlenmesi zaruri bir ihtiyaçtır. Bunun yanında bu öğretim programlarının uygulayıcısı olan öğretmenlerde de bir zihniyet değişikliği sağlanabilmesi için öğrencilerin yarıştırılmasını engelleyici, dayanışmayı artırıcı bir düzenleme getirilmesi gerekir. Öğretim programlarında süre ve içerik konuları kısaltılarak doğrudan hedefe ulaştırıcı bilgiler verilmeli, öğrencinin sosyal çevre içerisinde öğrenmeyi öğrenen bireyler olarak yetiştirilmesine çalışılmalıdır.
 
19. Milli eğitim şurası sonunda alınacak kararlar ve uygulamaya konacak programlar ile dayanışma, yardımlaşma ve insani duyguları en üst düzeyde gelişmiş, milli ve manevi değerlerle bezenmiş yeni bir nesil yetiştirmek için neden bir milat olmasın.
 Celal BOZTEPE

Gazetekamu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.