2015 Lise Taban Puanları

2015 Lise Taban Puanları

2015 Lise Taban Puanları ...Bildiğiniz üzere geçmiş aylarda TEOG sınavları sona ermişti. Şu anda ise veliler ve öğrencilerin merakla beklediği şey ise MEB tarafından açıklanacak olan TEOG sınav sonuçlarına göre yerleşebilecekleri okul taban puanları ve kontenjanları. TEOG okul taban puanları ve kontenjanları ile ilgili tüm bilmek istedikleriniz haberin detayında.TEOG yerleştirme puanları açıklandığı anda Mebpersonel editörleri tarafından sizlere duyurulacaktır.

   2015 Lise Taban Puanları...YEOG yerleştirme puanları açıklanıyor.2015 yılında yapılan TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı anda anlık olarak Mebpersonel sitesinde olacaktır.Geçtimiz yıllarda ve bu yılda da binlerce öğrenci sınav maratonu nedeniyle kendi yaşıtlarıyla yarıştılar.Şu anda ise tüm öğrenci ve velilerin gözleri okul kontenjanları ve okulların taban puanlarının ne kadar olduğundaydı. Bu haberimizde sizler için hangi okulun ne kadar kontenjanı olduğunu ve taban puanlarının ne kadar olduğunu sizlerle paylaşacağız.Teog yerleştirme sonuçları ile ilgili aradağınız tüm bilgiler Mebpersonel.com sitesindeki "TEOG Yerleştirme Puanları Bugün Açıklanacak" adlı haberde...


TEOG YEP puanlarını adaylar MEB.gov.tr adresinden görebilecekler. TEOG 2015 YEP puanlarını görmek için adayların TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve sayfada çıkan Güvenlik Kodu bölümünü doğru şekilde doldurmaları gerekiyor.



meb.gov.tr adresine ulaşmak için tıklayınız

TEOG YEP PUANLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TEOG 2015 YEP puanlarının saat kaçta açıklanacağına ilişkin bilgi henüz MEB'ten gelmedi. MEB'in bugün gün içinde TEOG YEP puanlarını açıklaması bekleniyor.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak.

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz´da saat 13.00´e kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos´ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.


TEOG TERCİH SAYISI 25'E ÇIKTI: 

Geçen yıl 15 olan tercih sayıları bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullar da dâhil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

TEK LİSTE OLACAK: 

A ve B grubu listeleri kalktı. Öğrencilerin, artık okul türüne göre herhangi bir şey yapmaları gerekmiyor, 25 tercihinden birini seçecek.

ÖZEL OKUL KAYITLARI ERKENE ÇEKİLDİ: 

Özel okul kayıtları önceden yapılacak. Böylece özel okula gitmek isteyen öğrenciler havuzdan çıkacak. Bakanlığın tercih işlemleri ekranında öğrencilerin karşısına 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları çıkacak. Özel okula kesin kayıt yaptıran öğrenciler, 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' butonunu seçecek. Bu durumda tercih yapmaları gerekmeyecek. Ancak tercihler sonucunda yapılacak yerleştirmelerde istediği bir Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve puanı okulun taban puanına yakın ise isteyen öğrenci nakil döneminde bu devlet okuluna başvurabilecek.

Mebpersonel // Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.