2018 EBA kurs kayıtları ne zaman? EBA giriş nasıl yapılır?

2018 EBA kurs kayıtları ne zaman? EBA giriş nasıl yapılır?

Son zamanlarda öğrenci ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gören Eğitim Bilişim Ağı (EBA), eğitimin geleceğe açılan kapısı olarak nitelendirilen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Peki EBA girişi nasıl yapılır? EBA kurs kayıtları ne zaman?

Eğitimin sosyal kapısı olan yeni eğitim Ağı EBA, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Ders kitaplarından, dergilerden ses kayıtlarından, videolara kadar farklı kategorilerde eğitsel içerik bulunur. Hem çocuklara, hem gençlere hemde yetişkinlere hitap eden EBA kurs kayıtları başladı mı? Eba sistemine giriş nasıl yapılır? EBA ‘ya kimler kayıt yaptırabilir? EBA’da neler vardır? EBA hakkında tüm merak edilenler haberimizde...

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA sistemine giriş, eba.gov.tr resmi internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri ile giriş, Mebbis bilgileri ile giriş, EBAKOD ve açıköğretim bilgileri ile giriş seçeneklerinden biri ile giriş yapabilir. Giriş işlemi yapılmadan, sunulan içeriklerin tamamına erişim sağlanamaz. Bunun için sisteme giriş yapılması gerekir. EBA girişi ile kurs başvuru tarihleri içerisinde başvuru da yapılabilir.

2018 EBA KURS KAYITLARI NE ZAMAN?

Eğitim Bilişim Ağı ( EBA)  kurs kayıtları için 2018 yılı başvuru tarihlerinin tamamı belli oldu. Buna göre, başvurular 7-18 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem dersleri ise 3 Mart 2018’de  başlayacak. Bunun yanında yaz dönemi kurslarının başvuruları 18-24 Haziran 2018 tarihleri arasına alınacak ve dersler 2 Temmuz'da başlayacak.

EBA ‘YA KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden kurs kayıtlarını yapmak isteyen öğrenci ve öğretmenler merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ortaokullar, ortaöğretim okulları, özel okullar ve açık öğretim öğrencileri EBA kurs kayıtlarını yapabilir. Bunun için

- Örgün eğitim gören öğrencilerin kurs kayıtlarını yapabilmeleri için bağlı oldukları okullardan şifrelerini almaları gerekiyor.

- Özel öğretim öğrencileri bulundukları ilçedeki kurs merkezinden e-Kurs şifresi alarak başvurularını gerçekleştirebilir. Açıköğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezlerinden e-Kurs şifrelerini alabilir ve kurs kayıtlarını yapabilir.

EBA’DA NELER VARDIR?

Eğitim Bilişim Ağı, farklı modüllerden oluşur. Bu modüller; kitap, video, dergi, yarışma ve ses kaydıdır. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar bulunur. Kitap modülünde; öğrenciler için derslerine yardımcı olacak kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde; bilim, kültür ve eğitim dergileri bulunur. Video modülünde; öğrencilerin ilgisine yönelik rehberlik, belgesel, kişisel gelişim ve mesleki eğitim videoları vardır.

haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.