8 Haziran 2015 Pazartesi Okullar Tatil mi?

8 Haziran 2015 Pazartesi Okullar Tatil mi?

8 Haziran 2015 Pazartesi Okullar Tatil mi? - 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan açıklamada

 8 Haziran 2015 Pazartesi Okullar Tatil mi? - 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığından gelecek olan açıklamada     8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı MEB'te. 7 Haziran pazar günü yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil olacak. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması nedeniyle her seçim sonrası okullar tatil ediliyordu. Bu yıl 8 Haziran pazartesi günü okulların tatil edildiğine ilişkin MEB'ten resmi açıklama gelmemiş olmasına karşı eğitimciler öğrencileri pazartesi gününün tatil olduğu konusunda uyarmaya başladı.

YÖK'TEN ÜNİVERSİTELERE TATİL

MEB'ten 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı beklerken YÖK'ten üniversiteler için son dakika haberi geldi. YÖK, yaklaşan genel seçimler nedeniyle üniversitelerde 5-9 Haziran tarihleri arasında ders ve sınav yapılmayacağını açıkladı. YÖK'ün kararına göre, üniversiteler 5 Haziran Cuma gününden itibaren, 9 Haziran Salı gününe kadar tatil oldu. YÖK, Pazar günü yapılacak seçimlerde öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmeleri için 9 Haziran'a kadar üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimleri için karar aldı. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi. YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.