“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı

“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı.

Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen tanışma toplantısı ile başlayan programa Sivas Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Harun Tan, Şube Müdürlerimiz Fahrettin Bülbül ve Anakız Yörük katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Sivas tanıtım videosu gösterime sunuldu. Video gösteriminin ardından konuşan Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy; “Bizler dünyanın en güzel mesleğini yapıyoruz her ne kadar mesleğimiz üzerinde çeşitli spekülasyonlar yapılsa da biz şuna inanıyoruz ki peygamber mesleği yapıyoruz. Ben şahsım adına yaptığım işten zevk alıyorum, gurur duyuyorum ve yaptığım işi severek yapıyorum. İşimizi severek yapıyoruz ki sizler de 81 ilden gelen başarılı öğretmenler, seçilmiş kişiler olarak bu etkinlikte ilimize teşrif ettiniz. Sivas Türkiye’nin sigortası olan birkaç ilimizden biridir. Bu nedenle de Sivas’ta görev yapmaktan gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ise; daire başkanlığının yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yılmaz; “Öğretmenler arasında mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi, öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün yükseltilmesi, tarihi ve turistik mekânlar ile milli ve manevi değerlerimizin yerinde görüp incelemesi adına böyle bir çalışma gerçekleştirmek bizleri memnun etti” dedi.

Yılmaz’ın ardından konuşan MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız ise; “Sivas, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan, geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çok önemli bir kentimiz. Böylesine müstesna bir şehirde 81 ilimizden gelen siz değerli öğretmenlerimizle bir arada bulunmak bizim için çok önemli. “ ifadelerini kullandı.  Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan ise 81 ilden gelen öğretmenleri Sivas’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yıldızhan Sivas’ın görev yapılabilecek en güzel şehirlerden bir tanesi olduğunu, burada görev yaptığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Tanışma programının ardından 81 ilden gelen öğretmenler MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ve Milli Eğitim Şube Müdürümüz Fahrettin Bülbül ile birlikte rehber eşliğinde kentin tarihi mekânlarını gezdi. Öğretmenler ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 4 Eylül Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’ni gezdi. Gezi öncesinde müze bahçesinde Kazım Karabekir Paşa İlkokulu Halkoyunları ekibi tarafından Sivas yöresine ait halk oyunları gösterisi sunuldu.  Gösterinin ardından müzeyi gezen öğretmenler daha sonra İç Anadolu’nun en büyük arkeoloji müzesi olan Sivas Arkeoloji Müzesi’ni gezerek incelemede bulundu.

Öğretmenler daha sonra Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait tarihi yapıların bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’ndaki Selçuklu Parkı’na geldi. Burada yer alan Çifte Minareli Medrese, Şifahiye ve Buruciye Medreseleri ile Kale Camii’ni yakından inceleme fırsatı bulan öğretmenler, Selçuklu’nun eşsiz motiflerini taşıyan tarihi yapılara hayran kaldı.

81 ilden gelen öğretmenler bugün de Gürün ve Kangal’da gerçekleştirilecek gezi programına katılacak.

“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı“81 İl 81 Öğretmen” projesi Sivas programı başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.