Açığa alınan 11.500 Öğretmen İçin Başbakan'dan direktif bekleniyor.

Açığa alınan 11.500 Öğretmen İçin Başbakan'dan direktif bekleniyor.

Açığa alınan 11.500 Öğretmen İçin Başbakan'dan direktif bekleniyor.

Bilindiği üzere  Başbakan Binali Yıldırım  , bayram öncesi Diyarbakır  ziyaretinde STK yetkililer ile yaptığı toplantında  bölücü terör örgütü ve bağlantılarına destek verdiği  tespit edilen 14.000  öğretmen olduğunu ve  bu öğretmenlerin görev yeri değişkliği yapılacağını açıklamıştı. Başbakanın bu açıklamalarından kısa bir süre sonra ise  başta Diyarbakır, Mardin, Batman olmak üzere geneliklşe doğu illerinde toplamda 11.500 öğretmen açığa alındı.

Muhalefet yetlililerin verdiği bilgiler  doğrultusunda ; 11.500 öğretmenin açığa alınmasından sonra  Valilik ,Emniyet ve MEB  bünyelerinde yapılan ortak çalışmalar netisicesinde  açığa alınan öğretmenlerin eylemlere katılan , eyleme katılmayıp okula gitmeyen, PKK'lı cenazelerine katılan, eylemlerde flama taşıyan  v.b gibi kritlerler ile kategorilendirip  göreve iade edilecek  ihraç edilecek listelerin hazırlandığı ve bu listelerin iller tarafından Bakanlığa gönderiliği ve bu konuda son kararın Başbakan'dan olduğu, Başbakan'ın direktifleri sonrasında ise  MEB tarafından bu listelerin illere gönderilip göreve başlamaların ve ihraçların hızlı bir şekilde yapılacağı ifade edilirken bu konuda en geç ay sonuna kadar bu konunun sonuçlanacağı ifade ediliyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'da " Diyarbakır'da açığa alınan 4 bin 313 öğretmen ile ilgili Milli Eğitim Bakanı ve Bakan Yardımcıları ile görüştüklerini ifade ederek, çok sayıda öğretmenin göreve iadesinin en kısa sürede olacağını söyledi" ifade etmişti. Ve   Diyarbakır'da açığa alınan 4314 öğretmenden 650 öğretmenin ihraç edileceği geri kalan öğretmenlerin ise  göreve iade edileceği kamuoyuna yansımıştı.

Sonuç olarak  11.500 öğretmen konusunda çalışamaların bittiği ve  en geç bu ay sonuna kadar iade  ve ihraçlar yapılacaktır.

www.mebpersonel.com/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.