Açığa alınan Öğretmenler için MEB'den görüş yazısı

Açığa alınan Öğretmenler için MEB'den görüş yazısı

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 137. ve 189. Maddeleri gereğince görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan, gözaltına alınan aday öğretmenlerin görevden uzaklaştırıldığı tarih ile göreve iade edildiği tarih arasında geçirilen sürelerin fiili çalışma süresinden sayılıp sayılmayacağı hususunda tereddütlerin giderilmesi için MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne görüş sorulmuştur.

MEB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne cevabı görüş yazsında ilgili mevzuata yer verdikten sonra; "Performans değerlendirmelerinde başarılı olup sınava katılma hakkı kazanan adaylardan; haklarında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulananların 1 yıl fiilen öğretmenlik yapmadıkları gerekçesi ile sınava kabul edilmemesinin Yönetmeliğe uygun düşmeyeceği; bu adayların fiilen öğretmenlik yapmamaları kendi iradeleri dışında gerçekleşen bir durum olduğu ve görevden uzaklaştırma tedbirinin fiilen çalışmadan sayılmayacağına dair bir düzenleme de bulunmadığından, bu kişilerin sınava katılma koşulunu taşıdıkları değerlendirilerek işlem tesis edilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir." değerlendirmesinde bulunmuştur.

Buna göre; Görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan, gözaltına alınan aday öğretmenlerin görevden uzaklaştırıldığı tarih ile göreve iade edildiği tarih arasında geçirilen süreler fiili çalışma süresinden sayılıp, bu kişilere sınava katılma koşulunu taşıdıkları kabul edilerek işlem tesis edilecektir.

Açığa alınan Öğretmenler için MEB'den görüş yazısı

Açığa alınan Öğretmenler için MEB'den görüş yazısı

kamudanhaber.net

Açığa alınan Öğretmenler için MEB'den görüş yazısı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.