AİHM'den ilk dershane kararı

AİHM'den ilk dershane kararı

AİHM, kapatılan dersanenin başvurusunu oy birliğiyle "kabul edilemez" bulurken, "İç hukuk yollarından muaf tutulmayı gerektirir bir durum bulunmamaktadır" dedi

FETÖ yapılanmasının en önemli ayağı olan dershanelerinin kapatılmasına ilişkin AİHM ilk kararını verdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), kapatılan dershanenin başvurusunu reddetti.
Kütahya'da dershane olarak faaliyet gösteren "Feza Özel Eğitim Kurumları", Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda 18 Aralık 2015'te kapatıldı. Dershane, "eğitim, mülkiyet ve adil yargılanma" haklarının ihlal edildiğini savunurken, FETÖ ile bağlantılandırılmasının da "ayrımcılık yasağı"nın ihlali olduğunu ileri sürdü. Dershane AİHM'ye başvururken, "İç hukuk yollarına başvursam da sonuç değişmeyecek, çünkü Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere bu kararın doğru olduğuna yönelik açıklamalar yapılıyor" iddiasında bulundu.

"KABUL EDİLEMEZ"
AİHM, başvuruyu oy birliğiyle "kabul edilemez" bulurken, "İç hukuk yollarından muaf tutulmayı gerektirir bir durum bulunmamaktadır" dedi.
AİHM'nin kararında, "Başvurucu lisansının iptali işlemine karşı idari yargı mercilerinde dava açılmadığı gibi, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru da yapılmamıştır"ifadelerine yer verilerek FETÖ'cü dershanenin talebi kabul edilemez bulunarak reddedildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.