ALAN DEĞİŞTİRENLERİN ÖĞRETMENLERİN 30 EYLÜL MAĞDURİYETİ ÖNLENMELİDİR

ALAN DEĞİŞTİRENLERİN ÖĞRETMENLERİN 30 EYLÜL MAĞDURİYETİ ÖNLENMELİDİR

ALAN DEĞİŞTİRENLERİN 30 EYLÜL MAĞDURİYETİ ÖNLENMELİDİR

 Bilindiği üzere 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 52. Maddesinde isteğe bağlı yer değiştirmelerde aranan üç yıllık sürenin hesabında 30 Eylül tarihi dikkate alınmıştır. 08.05.2015 tarihli Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda da, 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanların il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecekleri düzenlenmiştir. Bu durum, 2012 yılında alan değişikliği yapan ve MEB tarafından gerekli iş ve işlemlerinin geciktirilmesinden dolayı göreve 30 Eylül tarihinden sonra başlayan öğretmenlerimizi mağdur edecektir.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, 2012 yılında alan değişikliği yapan öğretmenlerimizin kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle mağduriyet yaşamasının önlenmesi için, bu öğretmenlerimizin isteğe bağlı yer değişikliği işlemlerinde 30 Eylül tarihinden sonraki bir tarihin dikkate alınmasını talep ettik.

İlgili Yazı İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.