Alkollü İçki Hazırlama Dersi Kaldırılıyor

Alkollü İçki Hazırlama Dersi Kaldırılıyor

Şura'da, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin ögretim programları ve ders çizelgelerinden, alkollü icki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması önerisi, yeniden görüşülmesinin ardından benimsendi

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nda öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyonunun sabah oturumunda oy çokluğuyla reddedilen "Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin ögretim programları ve ders çizelgelerinden, alkollü icki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması" önerisi tekrar görüşülmesinin ardından kabul edildi.

Antalya'da yapılan Şura'nın 4. gününde komisyonlar, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularında çalışmalarını sürdürdü.

"Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri"nin görüşüldüğü komisyon çalışmalarına verilen aranın ardından, Anadolu otelcilik ve turizm meslek liselerinin ögretim programları ve ders çizelgelerinden, alkollü icki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılması ve staj amacıyla tesis ve kurumlara gonderilen ogrencilerin, alkolle icki servisi yapılan ya da alkolle icecek hazırlanan bölümlerde staj faaliyetinin engellenmesi önerisi tekrar gündeme getirildi.

Yeniden oylanması istenen öneriye, Bazı kanunlar ile 375 sayılı KHK'da değişiklik yapılması hakkındaki Kanun'da yer alan "18 yaşını doldurmamış kişiler, alkollü içkilerin üretiminde, pazarlanmasında, satışında ve açık sunumunda istihdam edilemez. Yasal düzenlemeler uyarınca gerçekleştirilen eğitim amaçlı çalışmalar bu hükmün dışındadır" ifadesi gerekçe gösterildi.

Komisyon Başkanı önerinin yeniden gündeme alınıp, alınmayacağını oyladı. Önerinin tekrar oylanmasına karar verilmesi üzerine bazı katılımcılar duruma itiraz etti.

Söz alan katılımcılardan bazıları, grupta olmayanların komisyonda oy kullandığını iddia etti. Eğitim Sen'den bir katılımcı oylamanın usule aykırı olduğunu öne sürerek, tutanak tutulmasını istedi.

Eğitim İş sendikasından bir katılımcı da oylanan bir maddenin tekrar gündeme alınmasıyla kendileriyle "dalga geçildiğini" savundu. Söz alan bir katılımcının daha sonra tekrar söz almak istemesi üzerine Komisyon Başkanı söz alan birine tekrar söz veremeyeceğini belirtti. Bunun üzerine bazı katılımcılar komisyonu terk etti.

Öneri, komisyonda tekrar oylanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi.
(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.