Ankara'da Müdür,Engelli Öğrenciye 'ENGEL' Çıkardı

Ankara'da Müdür,Engelli Öğrenciye 'ENGEL' Çıkardı

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Seymenler İlkokulunda okuyan %91 engelli öğrenciye okulun idarecileri keyfi davranarak Engel oluşturması engelli vatandaşların yaşadığı sorunları bir kez daha gözler önüne serdi.

2010 Yılında  Fransa'dan Ankaradaki Fransız okuluna öğretmen olarak görevlenrilen D.B. ‘nin çocuklarından biri engelliydi. Engelli olmasından ötürü her yil, Rehber Arastirma Merkezinde öğrenimini alması için kayıtlı olduğu Altındağ Seymenler ilkokulundan « egitimde engellidir » diye bir rapor duzenlenmesi isteniyordu.Ayrıca bu raporda  müdürün el yazısı ile " bu ogrencimiz engellidir ve surekli devamsizligi vardir diye" not düşülüyordu. Bu rapor ile engelli öğrenci Rehabilitasyon merkezinde özel egitimine devam ediyordu.

Her sene sorunsuzca usulüne uygun bir şekilde engelli öğrenci için yapılan bu düzenlemeler ,bu sene okulun müdürü değişince engelli öğrenci ve ailesi için ‘ENGELE’ dönüştü.Bu belgeyi istemek için geçen hafta kızının bu sene görevlendirilen müdürün yanına giden D.B. okul idaresi tarafından hiç de beklemediği muameleler ile karşılaştı.

    Yapılması gereken 3 senedir olduğu gibi ögrenci belgesi ve altta « bu ogrencimiz engellidir ve surekli devamsizligi vardir » notunun düşülmesiydi. Fakat  yeni okul müdürü, ben öyle yapmadım simdiye kadar deyip ogrenci belgesini  altinda özel notu yazmadan düzenleyip veliye verir.RAM ise bu belgede istenilen el yazısı ile not yazılmadığı için engelli öğrencinin  okula devam ettigini dusunerek, aileden bireysel gelisim formu istiyor.Bunun üzerine veli tekrar okula geri dönüyor ve  seymenler ilkokulundan yine belgeyi talep ediyor.Bu şekilde okul ve RAM arasında adeta mekik dokuyor. 

Zaten ilk seferinde istenilen belgeyi keyfi olarak ve RAM ile iletişime geçmediği için vermeyen idare yine veli ile ilgilenmiyor. İdare yine  belgeyi vermemekte ısrarcı olup « bu is öyle olmaz, neden bu belgeyi istiyorlar, bize resmi kanaldan ulassalarsa, biz veremeyiz vs..... » diye veliyi yine geri çeviriyorlar .Resmi olarak kurumların birbiri ile iletişime geçmesi gerekirken göreve yeni başlayan müdür veliyi tekrar geri gönderiyor halbu ki telefon ile TAM yetkilileri ile iletişime geçebilecekken.

İkinci defa da engelli öğrenci için gerekli olan belgeyi alamıyor engelli babası.Okul idaresi haftaya gelmesini ister. Bu durumda öğrenci velisi 3. Kere okula gidip eli boş şekilde döndürülüyor.Bu sefer de bahaneler  « sistem bozuk, mudur yok vs… »Son ziyaretinde ise engelli öğrenci babasına  rehber ogretmen ilgilendiği söyleniyor ki rehber öğretmenin de okuldan saat 2 de ayrıldığı beyan ediliyor. En sonunda mağdur olan baba üzülerek  «  neden engelli cocuklarin anne babalarina eziyet ediyorsunuz » diye sorar.Bu soru karşısında okul yönetiminin veliyi bir kovmadıkları kalır.

%91 engelli kızı ile mağdur olan veli bakanlığın iletişim numarasını  arayarak durumu anlatıp okulun müdürnden  ve yardımcısından  sikayetçi oldu. Engelli bir hayatı rahatlığa kavuşturalım derkenbunun gibi durumlar , daha karanlığa  götürüyor. Engelli vatandaşlarımıza gereken değerin verilmesi ümidi ile ….

           ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.