Avcı: Eğitimde sesiz devrim yaşanıyor

Avcı: Eğitimde sesiz devrim yaşanıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden bir tanesi de Milli Eğitim de yaşanıyor. Millet istiyor, devlet yapıyor' dedi.

 Türkiye'nin son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini, bu sıçramaların yabancılar tarafından 'sessiz devrim' olarak nitelendirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden bir tanesi de Milli Eğitim de yaşanıyor. Millet istiyor, devlet yapıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ümraniye'de Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı ve Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Avcı'nın yanısıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı İsmet Uçma, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Yusun Emre Kaya isimli bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

"EĞİTİMDE SESSİZ DEVRİM YAŞANIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, Ümraniye'nin hızla geliştiğini belirterek, "Ümraniye bu bakımdan bütün Türkiye'ye örnek olacak bir başarı hikayesini sürdürüyor. Hasan Can başkana bu gayretlerinden ötürü 35 mahalledeki bilgievlerinden, kültür merkezlerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Değerli öğrencilerimi meydan sizin" diyen Bakan Nabi Avcı, Türkiye'nin son yıllardaki gelişim sürecine dikkat çekti. Bakan Nabi Avcı, şunları söyledi: "Çok şükür artık devletimiz milletimizle el ele, millet ne istiyorsa onun en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor. Bu okul ve temelini atacağımız okul Türkiye'de yürürlüğe koyduğumuz 4+4+4 uygulamsısnın en güzel örnekleridir. Millet istiyor, devlet yapıyor. Türkiye son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdi. Yabancılar Türkiye'nin bu başarılarına bakarak buna sessiz devrim dediler. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden bir tanesi de Milli Eğitim de yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz tekrar millileştirilen maarif sistemimiz içerisinde geleceğin Türkiye'sini hazırlıyorlar."

"EĞİTİM EN TEMEL YATIRIM"

"Eğitim en temel, en vazgeçilmez yatırımların başında geliyor" diyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Ümraniye de İstanbul'un hızla gelişen ilçelerinden biri. Buradaki ihtiyaç da diğer ilçelerimize nazaran çok daha fazlaydı. Ama hamdolsun görüyoruz ki şuanda tekli öğretim yapma ve derslik sayısı noktasında en iyi ilçelerimizden birisi haline geldi. Dünyanın geldiği nokta itibariyle baktımızda mevcut fenin ve ilmin dini bilimlerle buluşturularak mantıklı ve doğru bir biçimde gençlerimize aktarılması ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bugün malaesef din adına farklı farklı bilgiler, ideolojiler gençlerimize dayatılıyor ve malesef din adına dindarlar birbirlerini katletme noktasına geliyor. Dolayısıyla bugün imamhatip ortaokullarının dini ilimlerin doğru bir şekilde öğretilme ve gençlere aktarılma müesseselerinin önemi bir kat daha artmış durumda" diye konuştu.

"KOCA ÜLKELERİN EĞİTİM SORUNUNU İSTANBUL TEK BAŞINA YAŞIYOR"

İstanbul'da eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vali Şahin, "Bu yıl 3 tane okulumuz Ümraniye sınırları dahilinde yeniden yapılıyor. 5 tanesinin de ihale aşamasına geldi. İhalesi yapılıp kısa zamanda da inşaatına başlanacak. Biz bütün Belediye başkanlarındna şuna rica ediyoruz. Bize problemsiz arsa üretebilirseniz, Milli Eğitim Bakanlığımöız her zaman yanımızda ve arkamızda, bütçe noktasına her türlü desteği veriyor. İstanbul'da 2 milyon 661 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz yaklaşık 72 bin 500 derslikte eğitim görüyor. 127 bin 675 öğretmenimiz var. 5 bin 249 okulumuz var. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde aslında koskoca ülkelerin eğitim sorununu İstanbul tek başına yaşıyor" dedi.

"İMAM HATİP ORTAOKULLARINA BÜYÜK BİR TALEP VAR"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise yaptığı konuşmada, duygularını dile getirerek, şunları söyledi.: "Bugün bahtiyarız. Yıllardan bu yana yağtıoğımız işlerin hergün meyvelerini toplaya toplaya bugüne geldik. Bugün yeni bir ağacın meyvesini devşireceğimiz güne geldik.İmam Hatip Ortaokulu 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesitle beraber, imam hatip ortaokullarının açılmasıyla beraber halkımızada özellikle imamhatip ortaokullarına karşı büyük bir teveccüh, büyük bir iltifat ve büyük bir talep yoğunlaşması oldu.Gerek hükümetimiz, grekse devletimizin bütün organları, gerek sivil toplum kuruluşları gerekse belediye olarak biz halkımızın bu talebine karşı doğrusu duyarsız kamamız mümkün değildi. Bizler de elimizi taşın altına koymak suretiyle halkımza özellikle ortaokul noktasında çozuklarını uzak okullara göndermek istemeyen veliler hemen yanıbaşlarında bir imam hatip ortaokulunun olmasını ve çocuklarını oraya göndermek istediklerini ifade ediyorlar. Biz de bu talepler istikametinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, Bakan Avcı'ya bir tablo hediye etti. Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine telekonferansla bağlanan Bakan Avcı, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun da açılış kurdelesini kesti.

METİN BAŞAR

 İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.