Avcı: Okul yönetimi forma kararına uymakla yükümlü

Avcı: Okul yönetimi forma kararına uymakla yükümlü

Velilerin Yüzde 51'İnin Forma İstemesi Halinde Okul Yönetimi Buna Uymakla Yükümlü

 MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kağıthane'de açılışına katıldığı bir ilköğretim okulunda bir kız öğrencinin kendisine getirdiği içinde "okullda forma getirilmesini istiyoruz" yazılı not üzerine, okullarda kıyafet serbestliği seçimini velilerin çoğunluğunun isteğine bıraktıklarını söyledi.

Kağıthane'deki eski Zafer İlköğretim okulu, yıkılıp yeniden yapıldı.

Nef şirketi tarafından yapılan okula Nef İlköğretim Okulu adı verildi ve bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı bir törenle açıldı. Törene damgasını vuran olay, küçük bir kız çocuğunun annesinin yazdığı notu Bakan Avcı'ya götürmesiydi. Nottaki, " Okullardaki kıyafet serbestliğinin kaldırılmasını, forma getirilmesini istiyoruz " yazıyordu. Notu okuyan Bakan Avcı, velilerin alkışları arasında bu konuda seçimi velilerin çoğunluğuna bıraktıklarını söyledi. Bakan Nabi Avcı, okul velilerinin yüzde 51'nin forma istemesi halinde okul yönetiminin bunu uygulamakla yükümlü olduğunu hatırlattı.

ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Tören boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı protokolde otururken küçük bir erkek çocuğunu yanına aldı. Avcı, kürsüye çıktığında da sandalyesini küçük çocuğa bıraktı. Bakanın konuşmasını alkışlayanlar arasında bu küçük çocuk da yer aldı. Bakan Avcı, yazdığı şiiri okumak istediğini söyleyen bir vatandaşı da kıramadı. Konuşmasının ardından vatandaşı kürsüye çağırdı şiiri okumasını istedi. Şiiri ilk alkışlayan Bakan Avcı oldu.

GAZETECİLERE SİTEM

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını kabul etmeyen Bakan Avcı'ya, bir muhabir dershaneye giden çocuğunun durumunun ne olacağını sordu. Bakan Avcı, "Oğlunuzun da böyle güzel okullarda okuyacağı imkanları sağlayacağız" karşılığını verdi. OECD toplantısında 26 ülkeden Milli Eğitim Bakanlarını topladıklarını ama medyada yeterince yer bulamadaklarını söyleyen Bakan Avcı, "Açılışa gösterdiğiniz yakın ilgiye teşekkür ederim" dedi.

Okulun açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Avcı, ardından derslikleri gezdi, öğrenci sırasına oturup çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.