AVCI'YA ZOR SORULAR

AVCI'YA ZOR SORULAR

KAYSERİ MV. GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF HALAÇOĞLU'NUN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA YAZILI SORUSU

 Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 22.01.2014


Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU Kayseri Milletvekili
Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinde; 5 yılda tamamlanması planlanan “Eğitimde Fatih Projesi” kapsamında 570 bin dersliğe LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacağı, her öğretmenimize ve her öğrencimize tablet bilgisayar verileceği, 2014 yılı sonuna kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okulların bilişim teknolojilerinden yararlanmasının faydalanacağı belirtilmektedir.
4. yılını dolduran “Eğitimde Fatih Projesi” ile ilgili olarak;
1-Bugüne kadar kaç dersliğe LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanmıştır?
2-Dağıtılan/dağıtılacak olan tablet bilgisayarların yazılım programlarının yüklenmesi tamamlanmış mıdır? Tamamlanmadı ise hangi aşamadadır?
3-Dağıtılan/dağıtılacak olan tablet bilgisayarların güncelleştirilmeleri ne kadar sıklıkta yapılmaktadır/yapılacaktır?
4-LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak olan 570 bin derslikten kaç tanesinin altyapısı tamamlanmıştır?
5-Adı geçen projeye ne kadar bütçe ayrılmış, bugüne kadar bütçenin ne kadarlık bölümü kullanılmıştır?
6-4 yıl içerisinde sadece % 1,5 ‘ine tablet bilgisayar dağıtılan yaklaşık 800 bin öğretmenimizin tamamının 1 yıl içerisinde bu projeden faydalanabileceği düşünülmekte midir?
7-4 yıl içerisinde sadece % 0,5 ‘ine tablet bilgisayar dağıtılan yaklaşık 17 milyon öğrencimizin tamamının 1 yıl içerisinde bu projeden faydalanabileceği düşünülmekte midir?
8-Haziran 2013’de gerçekleştirilen 10,6 milyon adet tablet alım ihalesinin değerlendirme süreci ne zaman sonlandırılarak öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılacaktır?
9-Kasım 2013’de 9. Sınıflara dağıtılmak üzere ihalesi yapılan 675 bin adet tablet bilgisayarın dağıtımı ne zaman yapılacaktır?
10-Proje gereği her öğretmen ve öğrencimize dağıtılacağı belirtildiği üzere, yaklaşık 19 milyon olan öğretmen ve öğrencilerimizi düşündüğümüzde projenin kaç yılda tamamlanacağı planlanmaktadır?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.