Bakan Avcı, Avustralya Büyükelçisi Larsen’i Kabul Etti

Bakan Avcı, Avustralya Büyükelçisi Larsen’i Kabul Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “Bir savaştan büyük bir dostluk çıkardık birlikte. Anzak Savaşları arasında yer alan Avustralyalılar, ülkelerine döndüklerinde birer Türkiye seveni oldular. Bu hatıralar bizim için, Avustralyalılar için bir dostluğun başlangıcı olarak hep canlı kaldı”

 Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Avustralya Büyükelçisi James Larsen’i makamında kabul kabul etti.

İki ülke arasındaki derin dostluk ilişkilerinin yaklaşık yüz yıla uzandığına dikkat çeken Bakan Avcı, “(Çanakkale Savaşları) Bu savaştan büyük bir dostluk çıkarttık. Bugüne kadar da bu hatıralar bizim için ve Avustralyalılar için bir dostluğun başlangıcı olarak hep canlı kaldı” dedi.

Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Sayın Büyükelçinin bugünkü ziyaretlerini de bu dostluğun başka tezahürü olarak ve yapılacak anma programlarında birlikte neler yapabileceğimizi, bu dostluğu acı bir hikaye ile başlayan ama sonunda bir dostluğa dönüşen bu süreci, bundan sonra nasıl birlikte daha ileriye taşıyabileceğimizi konuşma fırsatı olarak görüyorum. Kendisine ziyaret için çok teşekkür ediyorum.”

Avustralya Büyükelçisi James Larsen ise sıcak karşılama için Bakan Avcı’ya teşekkür ederek; “Biz bu dostluğa büyük değer veriyoruz. Belirttiğiniz gibi olumsuz koşullarda başladı belki bu ilişki. 100 yıl önce bir çatışma vesilesiyle ama sonrasında sıcak bir dostluğa dönüştü; bir başka alanlara geçti güvenlik konseyi, ekonomik ilişkiler, eğitim ilişkilerinde… Avustralyalılar olarak biz bu dostluğa büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Bakan Avcı, Avustralya Büyükelçisi Larsen’i Kabul Etti
Bakan Avcı, Avustralya Büyükelçisi Larsen’i Kabul Etti


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.