Bakan Avcı:  “Biz eğitimimize, güzel işlerimize devam ediyoruz”

Bakan Avcı: “Biz eğitimimize, güzel işlerimize devam ediyoruz”

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hayırsever Sevim Çuhadaroğlu tarafından eğitime kazandırılan okulların açılışında, “Bugün burada aslında sadece bir eğitim kurumunun açılışını yapmıyoruz, aynı zamanda teröre de bir cevap veriyoruz. ´Biz buradayız, eğitimimize, güzel işlerimize devam ediyoruz´ mesajını da buradan vermiş oluyoruz.“ diye konuştu.

Bakan Avcı, İstanbul Beylikdüzü´nde hayırsever Sevim Çuhadaroğlu tarafından eğitime kazandırılan Sevim Çuhadaroğlu İlköğretim Okulu ve Ortaokulu ile spor salonunun açılış törenine katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı´nın okunmasının ardından Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra ve koro, mini konser verdi. Halk oyunları yarışmasında il birincisi olan Neşe Sever İlkokulu öğrencileri de Bitlis yöresi halk oyunlarını oynadı. Törende daha sonra Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Uğur Çavdar tarafından, hayırsever Sevim Çuhadaroğlu´na ithafen yazılan "Düşlerim" adlı şiiri, Beylikdüzü Azem Yükseloğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ensar Çetin okudu.

 

“Biz eğitimimize, güzel işlerimize devam ediyoruz”

Millî Eğitim Bakanı Avcı, açılış konuşmasına tüm şehitlere Allah´tan rahmet, millete sabırlar dileyerek başlayarak, "Bugün burada aslında sadece bir eğitim kurumunun açılışını yapmıyoruz, aynı zamanda teröre de bir cevap veriyoruz. ´Biz buradayız, eğitimimize, güzel işlerimize devam ediyoruz´ mesajını da buradan vermiş oluyoruz. Çuhadaroğlu ailesine ve muhterem hanımefendiye çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğretmenlerle zaman zaman buluştuklarında, uyguladığı iki soruluk bir sınavın olduğunu dile getiren Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu testin özelliği şu. Bu iki sorudan birincisine hiç kimse doğru cevap veremiyor. Ama ikinci sorunun cevabını da bilmeyen kimseye rastlamadım. Birinci soru; ´Siz, ilkokula başladığınız yıl Millî eğitim bakanı kimdi?´ Var mı bilen? Yok. İkinci soru; ´Siz ilkokula başladığınız yıl ilk öğretmeninizin adı neydi?´ Var mı bilmeyen? Millî eğitim bakanları, bakanlar, valiler, genel müdürler unutulur ama öğretmenler unutulmaz. Bu okulda okuyacak öğrenciler, iki kişiyi unutmayacaklar. Bir, öğretmenlerini unutmayacaklar. Bir de Sevim Çuhadaroğlu´nu unutmayacaklar. Çünkü onlar bütün ömürleri boyunca, nereden mezun olduklarını söylerken hep sizi anacaklar."

Bakan Avcı, daha sonra, "Düşlerim" adlı şiiri kaleme alan öğretmen Uğur Çavdar´a, ardından da üzerinde şiirin yazılı olduğu plaketi Sevim Çuhadaroğlu´na takdim etti. Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra her iki okulu ve spor salonunu törenle hizmete açtı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.