Bakan Avcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde Sancar onuruna verilen akşam yemeğine katıldı

Bakan Avcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde Sancar onuruna verilen akşam yemeğine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

 Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde gerçekleştirilen yemek öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımlarından ötürü davetlilere şükranlarını sundu.

 
Bilim ve Sanat Merkezi’ne Aziz Sancar ismi verilecek
Mardin Savur ilçesinde bulunan Savur Ortaokulu ve Artuklu ilçesindeki Artuklu Anadolu Lisesi´ne Aziz Sancar´ın adının verilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan Erdoğan, Mardin´de yapımı tamamlanan bilim sanat merkezine de "Profesör Doktor Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi" adının verileceğini bildirdi.
Mardin´de "Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları", "Aziz Sancar ve Bilim Konulu Kompozisyon Yarışması" ve "Aziz Sancar Konulu Resim Yarışması" gibi etkinliklerin temel eğitim ve orta öğretim öğrencileri arasında düzenleneceğini belirten Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu´na bağlı Mardin Midyat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu´na da Aziz Sancar isminin verildiğini kaydetti.
Sancar´ı tebrik eden Erdoğan, "Bundan sonra da yine başarılarının artarak devamını Allah´tan temenni ediyorum" dedi. 
Aziz Sancar onuruna verilen akşam yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sancar´ın eşi Esta Gwendolyn Sancar, kızı Rose Lorraine Peifer, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcü İbrahim Kalın, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, TÜBA Başkanı Ahmet Acar ile bazı üniversite rektörleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.