Bakan Avcı'dan Açıklamalar

Bakan Avcı'dan Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Avcı: - "2002'de yüzde 11 olan bu kademedeki okullaşma oranı yüzde 70'e ulaştı. Bu süreçte 11 bin olan derslik sayımız 58 bine ulaştı. Öğretmen sayımız da 14 binden 72 bine çıktı"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin son 10 yılda erken çocukluk eğitimi konusunda ciddi mesafe aldığını belirterek, "2002'de yüzde 11 olan bu kademedeki okullaşma oranı yüzde 70'e ulaştı. Bu süreçte 11 bin olan derslik sayımız 58 bine ulaştı. Öğretmen sayımız da 14 binden 72 bine çıktı" dedi.

Avcı, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi'nin kapanış oturumunda, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla 300 binden fazla kız öğrencinin eğitim şansı bulduğunu söyledi.

Son 10 yılda erken çocukluk eğitimi konusunda Türkiye'nin ciddi mesafe aldığını anlatan Avcı, "2002'de yüzde 11 olan bu kademedeki okullaşma oranı yüzde 70'e ulaştı. Derslik sayılarımız da 5 kat artmış oldu. Bu süreçte 11 bin olan derslik sayımız 58 bine ulaştı. Öğretmen sayımız da 14 binden 72 bine çıktı" diye konuştu.

Avcı, bu oranları yeterli görmediklerini dile getirerek, "Bunu gayet iyi biliyoruz. Ondan dolayı bu kongreye büyük önem veriyoruz. Bu kongrede alınan karar, tavsiye ve görüşler bizim için de yol gösterici olacak. Ondan dolayı bu önemli konuda ve kongrede emeği geçen herkese hizmetleri için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kongrenin Bilim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan da erken çocukluk eğitiminin önemine değindi.

Kongrede önemli kararlar alındığını anlatan Turan, şöyle devam etti:

"Ülkemizde son 10 yılda bu konuda önemli gelişmeler yaşandı ancak konunun önemi konusunda toplumun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturulamadı. Gençlerimiz teknolojik bağımlılık ile karşı karşıya. Bu neslin gelecekte kendi kendini yönetemeyeceği düşünülüyor. Yeni nesil çocuklarımız dijital devrim içinde kendini buldu. Bu neslin yeni bakış açılarına ihtiyacı var. Bu nedenle tüm eğitim kademeleri yeniden gözden geçirilmelidir. Ödev esaslı ahlak insanı anlayışı önceleyerek, akademik başarı biraz arkaya çekilmelidir. Çocukları sınavla eleme yerine, özgün değerlendirme sistemine geçilmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.