Bakan Avcı, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı

Bakan Avcı, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte 1081 yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi’nin temelini attı.

 Eskişehir Şehir Hastanesi temel atma töreni, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Bakanlar tören alanında çiçeklerle karşılandı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Bakan Avcı, heyecan verici bir tören olduğunu belirterek, “Projenin bu aşamaya gelmesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük katkıları oldu. Kendilerine ayrı ayrı çok teşekkür ederiz. Bu hastane sadece Eskişehir’e değil civar vilayetlere de hizmet edecek sağlık külliyesi olarak inşa ediliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bir şifa yurdu olmasını diliyorum. En kısa zamanda burayı tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacaklardır” dedi. Bakan Avcı, sağlık külliyesi olarak inşa edilecek olan Eskişehir Şehir Hastanesi’nin şifa yurdu olması temennisinde bulundu.

 
Müezzinoğlu: “Millete hizmeti ibadet sayan anlayışın mensuplarıyız”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, sağlık alanında yapılan çalışmalara değinerek, “Biz millete hizmeti ibadet sayan, bu ülkeye hizmeti bir borç sayan bu ay yıldızlı bayrağımızın yarınlarının daha güçlü dalgalanması için sağlıklı toplu diyen, dünyanın hangi ülkesinde gelişmiş hizmet varsa, benim ülkemde de olması gerek diyen bir anlayışın mensuplarıyız.
Milletimizle, halkımızla omuz omuza gönül gönüle yürüyerek başardık. İlkemiz şuydu, bizim medeniyetimizin güzel bir sözü var ‘Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluk paylaşıldıkça çoğalır.’ Biz istiyoruz ki milletimizin derdini paylaşalım. Gece yarılarında hastane bahçelerinde kuyrukta bekleyen değil, bilgisayarından randevu alarak uzman doktorlara ulaşabilen teknolojiye ulaşabilen ve her türlü sağlık hizmetini alan bir ülke olalım dedik. Onun için fiziki mekanları değiştirmek için çok emekler verdik.” diye konuştu. Halka iyi bir hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün sağlıkta, her gün 1 milyon 150 bin hastamız hastanelerimize şifa bulmak için geliyor. On binlerce ameliyat yapıyoruz. Sizlere iyi hizmet yapmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleşti. Törene; Bakan Avcı’nın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, çok sayıda sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.