Bakan Avcı: Fatih Projesi İflas Etmedi

Bakan Avcı: Fatih Projesi İflas Etmedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fatih Projesi'nin iflas ettiği yönündeki iddialara ilişkin, "Fatih Projesi kapsamında bir ihale süreci var. O yapılması gerektiği için bu kadar gecikti proje" dedi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilim Merkezi'nin açılışına katıldı. İTÜ Taşkışla Yerleşkesi'nde gerçekleşen açılışa Bakan Avcı'nın yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve davetliler katıldı. Açılış programının ardından Avcı, öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Avcı, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arnavutköy'de yangın merdivenlerinde korkuluk olmadığı için düşerek hayatını kaybeden öğrencinin okuluyla ilgili bir soru üzerine Bakan Avcı, "Çocuğumuza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gereken tedbirleri alıyor. Merkezden ve illerden gönderilen müfettişler aracılığıyla denetimleri yapıyoruz. Ama zaman zaman bu tür üzücü olaylarla karşılaşıyoruz" dedi.

"PROJE İFLAS ETMEDİ"

Bakan Avcı, Fatih Projesi'nin iflas edip etmediği sorusu üzerine projenin devam ettiğini belirterek, "Fatih Projesi kapsamında bir ihale süreci var, o yapılması gerektiği için bu kadar gecikti proje. Sadece tablet dağıtılacak olan bir proje değil. Türkiye'de gerek donanım, gerek yazılım bakımından bilgisayar teknolojisinin gelişmesine öncülük edecek büyük bir proje olarak görüyoruz. Eğitimimizin büyük kısmını mesleki ve teknik eğitim oluşturuyor. Burada olağanüstü güzel işler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de mesleki ve teknik liselerimizde üretilen ve hepimizi çok şaşırtacağına emin olduğumuz ürünleri kapsayan sergiler açacağız" şeklinde konuştu.

MURAT HOROZ

 İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.