Bakan Avcı: ''Kalite İçin Yeni Düzenlemeler Yapıyoruz''

Bakan Avcı: ''Kalite İçin Yeni Düzenlemeler Yapıyoruz''

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Okulları yapmak, öğretmen sayısını artırmak yetmiyor. Aynı zamanda kaliteyi, muhtevayı yükseltmek gerekiyor. Onun için de peş peşe düzenlemelerimizi yapıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti iktidarının seçimi değil gelecek kuşakları düşünerek özellikle eğitimde cesur kararlar aldığını ve geçmişte halının altına süpürülen tüm sorunları teker teker çözmeye başladığını söyledi.

Avcı, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı'nın Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlenen 3. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Mersin'de bulunmaktan ve kongreye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye'de 12 yıllık iktidarları süresince yapılanların kökleşmesi ve semerelerinin alınmaya başlamasının önemli olduğunu ifade eden Avcı, "Eğitimde bu çok önemli, çünkü eğitim bazılarının zannettiği gibi boyacı küpü değil. Eğitimde yapılan yatırımlar semerelerini, ürünlerini 10 yıllarda veriyor. Zaten o yüzden geçmiş hükümetler, iktidarların eğitim konusundaki altyapı yatırımları ve düzenlemelerde bu kadar tutuk davranmalarının sebebi kendi geleceklerinden emin olmadıkları içindir."

Belediyelerin altyapı yatırımları gibi eğitim yatırımlarının da önceleri külfet olarak görüldüğünü anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Nasıl belediye altyapı yatırımı yaparken yolları, caddeleri kazar ve vatandaş hep o yollar yüzünden yaşadığı sıkıntıları hatırlar. Belediyeler de bunu bildikleri için eğer bir sonraki seçim konusunda endişe duyarlarsa o tür yatırımlara girmezler. Daha sonraki seçimlerde kendine güvenen yönetimler, bu tür yatırımları göze alabilir. Eğitimde bugüne kadar halının altına süpürülmüş, sümen altı edilmiş ve biriktirilmiş pek çok sorun el atılmadan bekliyordu, çünkü buna el atacak cesareti olan iktidarlar görünmüyordu. AK Parti iktidarı seçimi değil gelecek kuşakları düşündüğü için özellikle eğitimde bu cesur kararları aldı ve geçmişin halının altına süpürdüğü tüm sorunları teker teker çözmeye başladı."

"Çok şükür iyi bir noktaya geldik" diyen Avcı, "Altyapı yatırımlarımızda iyi bir noktadayız. Şimdi içerikle, nitelikle ilgili düzenlemeler peş peşe uygulamaya konmaya başladı. Okulları yapmak, öğretmen sayısını artırmak yetmiyor. Aynı zamanda kaliteyi, muhtevayı yükseltmek gerekiyor. Onun içinde peş peşe düzenlemelerimizi yapıyoruz. Dikkat ederseniz daha önce ya bu sorunların bizzat müsebbibi olan veya bu sorunlara göz yuman çevrelerden itiraz sesleri yükseliyor. Özellikle eğitimde yapılanlar konusunda itirazlara baktığınız zaman bunun nereden kaynaklandığını görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye eğitim alanında da vesayetleri ortadan kaldırıyor"

Cengiz Aytmatov'un "Gün Olur Asra Bedel" adlı romanında "mankurtlaştırma"nın anlatıldığını dile getiren Avcı, şöyle dedi:

"Nedir Mankurt? Orta Asya'da Juan Juanlar diye bir kabile var. Bunlar Türkleri, Kırgızları ve Kazakları köleleştirmek için bir işkence yöntemi uyguluyorlar. Yakaladıkları kişinin kafası tıraşlanıyor. Bir ıslak deve derisi kafaya geçiriliyor ve kızgın çöl güneşi altında bırakılıyor. 3-4 gün sonra o kafaya geçirilmiş olan ıslak deri kurudukça kafayı sıkıştırmaya başlıyor. Kazılmış olan saçlar çıkmaya başlıyor ve deri yüzünden dışarı çıkamadığı için beynin içine doğru işlemeye başlıyor. Bir süre sonra o kişi bütün akli melekelerini, düşünce kabiliyetini kaybediyor. Efendilerinin istediğini yapar hale geliyor. Buna 'mankurtlaştırma' deniyor."

Geriye bakıldığı zaman Türk eğitim sisteminde ve dayatılmak istenen birçok sistemde de bir "mankurtlaştırma" olduğunu belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Türkiye pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da vesayetleri ortadan kaldırıyor derken kastettiğimiz şeylerden bir tanesi de o kafasına geçirilen ve çocuklarımızı geçmişiyle, kültürüyle, diliyle bütün ilişkisini kesecek birer mankurt haline getirecek bütün programların etkisiz hale getirilmesi sürecinden bahsediyoruz. Eğitimde yaptığımız aslında budur. Eğitimde yaptığımız 'mankurtlaşma'nın önüne geçmektir. Onun için eski 'mankurt'lardan bu kadar çok itiraz sesleri yükseliyor."

Mersin'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Avcı'ya programın sonunda AK Parti Yenişehir Gençlik Kolları üyeleri bir tablo hediye etti.

Avcı, kongrenin ardından bir grup öğretmen adayıyla basına kapalı görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.