Bakan Avcı: Kılıçdaroğlu'nun 'Açacağız' dediği okulları açtık

Bakan Avcı: Kılıçdaroğlu'nun 'Açacağız' dediği okulları açtık

Avcı, Eskişehir'de mobilya satıcılarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, sektör esnafıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu tür operasyonlar öyle 3-5 maceraperestin kendi kafasına göre yapacağı eylemler değil. Bunlar yabancı istihbarat örgütlerinin araya perdeler koyarak müdahil olduğu operasyonlardır" dedi.

Avcı, Eskişehir'de mobilya satıcılarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, sektör esnafıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'de müfredatını mobilyacılarla oluşturacakları bir mobilya meslek lisesi açılacağını belirten Avcı, "Bunu da proje müsaitse sizin sitenin orada açarız. Bu mobilya meslek lisesi 2 bölüm halinde tasarlanır. Bir bölümü yapım bölümü, yani ana elemanı yetiştirecek bölüm; bir de tasarım bölümü'' ifadesini kullandı.

Organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açtıklarını ve açmaya da devam ettiklerini anlatan Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Hatırlarsanız geçen seçimlerden önce Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açacağız' dedi. Ben önce 'acaba başka bir şeyden mi söz ediyor?' diye şaşırdım. Sonra baktım ki evet bizim açtığımız okulları kastediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Açacağız' dediği okullardan biz 19 adet organize sanayi bölgesinde zaten çoktan açtık. 10 binin üzerinde gencimiz burada okuyor. Üstelik öğrenci başına da bölümüne göre 5 bin lira ile 6 bin lira arasında değişen destekler veriyoruz."

Avcı, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde Türkiye'yi idare edecek, dirayetli, istikrarlı bir hükümetin ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

Bu seçimde Türkiye için oy istediklerini anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"Etrafımız çok karışık. Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete şiddetle ihtiyacı var. İşte Ankara'daki saldırıyı gördünüz. Öyle bir yer, öyle bir zaman seçiyor ki bütün Türkiye'de fay hatları harekete geçsin. Orada toplanan insanların kompozisyonuna baktığınız zaman 81 vilayetten gelen insanlar var. Her etnik gruptan, her mezhep grubundan, her meslek grubundan insanlar var. Yani öyle bir yerde bir eylem yapıyor ki bütün Türkiye'nin en küçük hücrelerine kadar hissedilsin. Çok iyi planlanmış, hesaplanmış, hedeflenmiş bir operasyon gerçekleşiyor. Bu tür operasyonlar öyle 3-5 maceraperestin kendi kafasına göre yapacağı eylemler değil. Bunlar yabancı istihbarat örgütlerinin araya perdeler koyarak müdahil olduğu operasyonlardır."

- "Bu olay en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor"

Devletin Ankara'daki terör saldırısına ilişkin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünün altını çizen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Devlet, bu işin önünde, yanında, arkasında, arkasının arkasında kim var bunları araştırıyor. Çünkü bunlar tek basamak çalışmazlar. Tetikçi vardır, tetikçinin arkasında kurgucu vardır, kurgucunun arkasında kuklacı vardır. Kuklacının arkasında senaryocu vardır. Yani işi asıl planlayan o kadar geridedir ki tetikçi kimin hesabına ne yaptığını bilmez. Öyle yollardan bunlar yönlendiriliyor ki o kendi kafasına göre şu ideoloji adına bir eylem yaptığını zannederken aslında bilmem kimin emeline hizmet etmektedir. Ama devlet bunu bilir ve bulur. Bunu bilmek zorundadır, bunu araştırmak, bulmak zorundadır. Bunu bulduktan sonra da çıkıp bağırmaz, gereğini yapar. İnşallah Türk devleti bunu yapabilecek güçtedir. Bu olay en ince ayrıntısına kadar araştırılıyor."

Ankara'daki terör saldırısında her şeyin kamuoyuyla paylaşılmadığı yönünde eleştirilerin olduğunu anımsatan Avcı, şöyle konuştu:

"Size karşı gizli bir operasyon yapılmış. 3-4 basamakla adam kendini gizlemiş. 'Şu, şöyle oldu, bu, böyle oldu' bu kamuoyuyla paylaşılacak şey mi? Operasyonun selameti, bundan sonra yapılacakların selameti, yani güvenliğin devamı için bütün bunların sessizce yapılması gerekiyor. Devletin bu konudaki ketumiyetini, ulu orta konuşmamasını bir zaaf değil, tam tersine, işin tabiatı bunu gerektirdiği için böyle yapmak gerektiğini bilmemiz gerekir. Şimdi bugünlerde bu çok eleştiriliyor. Paylaşılacak bilgi var, paylaşılmayacak bilgi var. Bundan sonrasında devletin gerçekleştireceği operasyonların selameti için paylaşmamak zorundasın."

- "Devlet son 30-40 yılın en kararlı mücadelesini sürdürüyor"

Ankara'daki olay başta olmak üzere terör saldırılarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şundan emin olun: Devlet son 30-40 yılın en kararlı, en tutarlı, kurumlar arasında işbirliğinin en yüksek seviyede olduğu bir mücadeleyi sürdürüyor. Bölge halkı bunun farkında. Dolayısıyla inşallah bütün bunların üstesinden bu devlet, bu millet gelecek. Bunun için de önümüzde 1 Kasım'da sandıktan istikrarlı bir hükümet çıkarmaya ihtiyacımız var. Sizden bunun yardımını istiyoruz. Lütfen bize destek olun, bizi merde de namerde de muhtaç etmeyin."

 Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.