Bakan AVCI Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli´nde Konuştu

Bakan AVCI Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli´nde Konuştu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukların ve gençlerin medya karşısındaki konumunu belirlerken de diğer başka eğitim çalışmalarımızda da temel felsefenin “Çocukların masumiyetini korumak“ olması gerektiğine işaret etti.

 Bakan Avcı, Başkentte bir otelde düzenlenen Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtım Toplantısı ve Yenilikler Paneli´nde yaptığı konuşmada, medyada, çocukların karakter oluşumunu menfi yönde etkileyecek, onların sağlıklı gelişmelerini bozabilecek pek çok unsur bulunduğunu ifade etti. 

Medyanın sınırlarını sürekli genişletmesinin, gücünü gelenekten alan ilişki biçimlerini değişmeye zorladığını, toplumun temel dinamiklerini, kendisi üzerinden gelişen bir zihniyetle yeniden biçimlendirdiğini belirten Bakan Avcı, ailenin, okulun, akrabalık ilişkilerinin kişiler üzerindeki olumlu etkisi azalırken, medya araçlarının dayattığı yaşam tarzlarının, ilişki biçimlerinin yaygınlık kazandığına dikkati çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.