Bakan AVCI'nın Duygusal Anları

Bakan AVCI'nın Duygusal Anları

Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Nabi Avcı, 45 yıl önce eğitim gördüğü Eskişehir Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya öğrencilik yıllarına geri döndü.

Eskişehir ziyaretleri kapsamında eğitim gördüğü okulu da unutmayan Bakan Avcı’yı Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri okul kapısında karşıladı. Selamlaşmaların ardından okul içerisine giren Avcı, ziyaretçi defterine kendi adını yazarak imzaladı. Ardından sınıfları dolaşan Bakan Avcı, 45 yıl önce eğitim gördüğü sınıfa girerek, eğitim gördüğü sıraya oturdu.

“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN OTURDUĞU YERLERİ TEK TEK HATIRLIYORUM”
Burada öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Avcı, aradan geçen süre zarfına rağmen arkadaşlarının oturduğu yerleri tek tek hatırladığını belirtti. Bakan Avcı, “En önde çalışkan arkadaşlarımız oturuyordu, biz burada en arkada oturuyorduk. Biz çok çalışkan değildik, bir de burada istediğin kadar sıranın altında kaçak kitap okuma şansın vardı. Ben bu vesile ile hem o arkadaşlarımı anıyorum, hem de öğretmenlerimizin her birini hatırlıyorum. İçlerinden tabi rahmetli olanlar oldu, onları da rahmetle anıyorum. Kalanlara sağlıklı ömürler, sizlere de zihin açıklığı diliyorum” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLARI GELİP GEÇİYOR AMA ÖĞRETMENLER HEP HAFIZALARDA KALIYOR”
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bakanların değil öğretmenlerin daha çok hafızada kaldığını ifade ederek şöyle devam etti: “Mesela bana sorsanız ilkokula başlarken milli eğitim bakanı kimdi diye hatırlamıyorum. Ortaokuldayken kimdi onu da bilmiyorum. Lisedeyken milli eğitim bakanı kimdi diye sorsanız onu da bilmiyorum. Ama öğretmenlerinim hiçbirini unutmuyorum. Hepsini ismiyle, eşlerinin adlarıyla hatta çocuklarının adlarıyla bütün öğretmenlerimi hatırlıyorum. Siz de öylesiniz. İlkokul öğretmenlerinizi hiç unutmadınız. İlkokula başlarken öğretmeniniz kimdi diye sorsam hepiniz bilirsiniz. Ama ilkokula başlarken milli eğitim bakanı kimdi diye sorsam bilmezsiniz, bilmeniz de gerekmiyor. Milli eğitim bakanları gelip geçiyor ama öğretmenler hep hafızalarda kalıyor. Onun için öğretmenlerinizin değerini bilin.”

Öğrencilerle buluşmasının ardından Bakan Avcı, basına kapalı olarak gerçekleştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtımı ve okul aile birliği veli toplantısına katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.