Bakan Avcı Önemli Açıklamalarda Bulundu

Bakan Avcı Önemli Açıklamalarda Bulundu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son 12 yılda bütçeden en büyük payın Millî Eğitim Bakanlığı´na ayrıldığını ve bu sayede eğitim altyapısı anlamında büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.

 Karabağlar ilçesinde yaptırılan 32 derslikli Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelişinde folklor ekibi tarafından karşılanan Bakan Avcı, hemen her gün çeşitli programlara katıldığını, bu programlar içinde en fazla okul açılışlarında mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Son 12 yılda Türkiye bütçesinde en büyük pay MEB’in

Millî Eğitim Bakanlığı´nın son 12 yılda Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden en fazla pay alan bakanlık hâline geldiğini ve bu sayede eğitim altyapısı anlamında büyük ilerleme kat edildiğini belirten Bakan Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Eskiden Türkiye Cumhuriyeti bütçesinde en büyük pay, günün gereklerinin de bir sonucu olarak savunmaya ayrılırdı ama 12 yıldan beri bütçedeki en büyük pay Millî Eğitime ayrılıyor ve nerede bir toplu açılış olsa buradaki en büyük pay da millî eğitim kurumlarımızın, okullarımızın, pansiyonlarımızın açılışı oluyor."

 

İzmir’e büyük eğitim yatırımları 

İzmir´in bu süreçte eğitim altyapısı bakımından hızla geliştiğini ifade eden Bakan Avcı "2002-2003 eğitim öğretim yılında İzmir genelinde 11 anaokulu vardı; 2014-2015´te bu sayı 60. Demek ki, 49 ilave olmuş. İlkokul ve ortaokul daha önce 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle bir aradaydı, ikisinin bir arada olduğu temel eğitim kurumu sayısı 892 iken bugün 704 ilkokul, 459 ortaokul olmak üzere toplam 1163´e çıkmış durumda. Yeni açacaklarımız bu sayılara dâhil değil. Aynı şey liselerde de söz konusu 73´ü genel, 19 Anadolu lisesi olmak üzere toplam 92 lise düzeyinde eğitim kurumu vardı, bugün 111 lise var. Spor lisesi yoktu açtık, sosyal bilimler lisesi yoktu, şimdi 3 tane var, meslek liselerinde çok sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. 153 olan meslek lisesi sayısı, bugün 298. Bunlar içinde Anadolu meslek lisesi hiç yoktu, şimdi 6 tane. Müzik ve sahne sanatları lisesi yoktu, açtık. Müzik ve bale okulu yoktu, açtık. Rehberlik ve araştırma merkezi sayısı 3´tü, şimdi 11" dedi.

 

Daha konforlu sınıflarda daha az öğrenci

Bütün gelişmelere rağmen bu yatırımları yeterli görmediklerini, hem devlet yatırımlarıyla hem de hayırseverlerin katkılarıyla eğitim öğretim kurumu sayısını daha da artıracaklarını vurgulayan Bakan Avcı, öğrencilere hitaben, "Sizlerin daha konforlu sınıflarda, daha az öğrencinin yer aldığı sınıflarda daha çok atölyelerin, laboratuvarların, spor imkânlarının olduğu okullarda eğitim görmenizi sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

Minik öğrenciden  Bakan’a selam

Bakan Avcı, konuşmasının ardından protokolün diğer üyeleriyle okulun açılışını yaparak uygulama sınıflarını gezdi. 

Okulda çocuk gelişimi bölümüne bağlı hizmet veren anasınıfını ziyaret eden Bakan Avcı, minik bir öğrenci tarafından "selamün aleyküm" hitabıyla karşılandı. Bakan Avcı da öğrencinin selamını, "aleyna ve aleyküm selam" diyerek aldı. 

Okulun uygulama mutfağında öğrenciler tarafından hazırlanan pastayı kesen Bakan Avcı, gazeteci ve öğretmenlere ikram etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.