Bakan Avcı, Terim ile Türkiye´nin ilk futbol lisesini gezdi

Bakan Avcı, Terim ile Türkiye´nin ilk futbol lisesini gezdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile Türkiye´nin ilk futbol lisesi olma özelliği taşıyan Türkiye Futbol Federasyonu Meral-Celal Aras Spor Lisesi´ni ziyaret etti.

 Bakan Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu ile MEB arasında imzalanan protokol kapsamında bu yıl eğitim öğretime başlayan Riva´daki TFF Meral-Celal Aras Spor Lisesi´nde incelemelerde bulundu. İncelemelerde, Bakan Avcı´ya Fatih Terim eşlik etti. Terim, okulun, laboratuvar, hobi odası, yatakhanelerini Bakan Avcı´ya tek tek gezdirdi. 

Bakan Nabi Avcı, gençlerin nitelikli bir eğitim almasını istediklerini ifade ederek, öğrencilerin sadece bilgi yüklemeye dayalı bir eğitim almasını istemediklerini söyledi.

 Spor ve sanat eğitiminin önemine işaret eden Bakan Avcı, öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla, onların istek, yetenek ve taleplerine duyarlı bir eğitim sistemini hayata geçirmeyi istediklerini belirtti.

Bakan Avcı, “Çocuklarımızın, ilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alabilmeleri için imkanlar sağlıyoruz. Bu kapsamda spor liselerimizin sayısını da artırmak istiyoruz" diye konuştu.

 

Fatih Terim´den Bakan Avcı´ya teşekkür: Sizi asla unutmayacağım

A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ise; öğretmenlerin, okulda öğrencilerin beslenmesinden kemik gelişimine kadar her konuda öğrencilerle ilgilendiklerini vurgulayarak, lisenin duvarında yer alan 1995-96 İngiltere Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanan ilk Türk mili takıma ilişkin de Bakan Avcı’ya bilgi verdi. 

Lisenin kurulmasının bugüne kadar sık sık gündeme geldiğini, ancak bütün iyi niyetli girişimlere rağmen projenin bir türlü hayata geçirilemediğini anlatan Terim, Bakan Avcı´ya teşekkür ederek, "Allah razı olsun, herkese söylüyorum, Türkiye´de bu kadar çabuk bir işin olması mümkün değil. Takdire şayandır. Öğrenciliğimdeki Millî Eğitim Bakanlarını hatırlamıyorum ama sizi asla unutmayacağım. Sizin katkılarınız olmasaydı bu lise projesini hayata geçiremezdik" şeklide konuştu. 

Eğitim öğretim yılının birinci yarı yılında öğrencilere iki karne verdiklerini aktaran Terim, bir karnenin normal eğitim sürecine ilişkin MEB´in karnesi olduğunu, diğerinin ise çocukların gelişimine ilişkin olduğunu söyledi. Okulda 90 öğrenci bulunduğu bilgisini de veren Terim, öğrencilerin 30 kişilik sınıflarda eğitim aldığını kaydetti. 

Terim, “Biz kültürlü futbolcular istiyoruz, ilk işi okumak; ama biz okurken oynayabileceğini de gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

Ziyarette, Bakan Avcı’ya Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da eşlik etti. 

23 Kasım  2011 tarihinde yapımına başlanan Türkiye Futbol Federasyonu Meral Celal Aras Spor Lisesi, 24 derslikten oluşan, kapalı spor salonuna sahip, 90 öğrenci kapasiteli bir okul olma özelliğini taşıyor. 

           

 

 

Bakan Avcı, Terim ile Türkiye´nin ilk futbol lisesini gezdi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.