Bakan Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Brandt’ı kabul etti

Bakan Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Brandt’ı kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ile UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle’yi kabul etti.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriyeli çocukların eğitimi konusunda iş birliği yapmak üzere gelen UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ile UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle’yi makamında kabul etti.
 
Bakan Avcı, Türkiye’de 5-17 yaş arası okul çağında 830 bin Suriyeli çocuğun bulunduğunu belirterek, bugüne kadar yürütülen çalışmaların sonucunda bunlardan yaklaşık 330 bin öğrencinin eğitime dâhil edildiğini kaydetti. Bakan Avcı, 2015-2016 eğitim öğretim yılı sonuna kadar en az 450 bin Suriyeli çocuğun okula erişimini sağlanmayı hedeflediklerini söyledi.
 
UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt ise Suriyeli çocukların eğitimi konusunda Türkiye ile iş birliği içinde olduklarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Brandt, Türkiye’nin Suriyeli mültecilere yaptığı ev sahipliğinden ve gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ederek, “Bizim için eğitim birincil derecede bir konu, öğrenciler okula ne kadar dahil olursa bizim de hedeflerimiz o kadar yerine gelmiş olacak. Türkiye’nin Suriyeli çocukları eğitime dahil etmek amacıyla koymuş olduğu hedefleri taktir destekliyoruz” diye konuştu.
 
Görüşme sonrasında Bakan Avcı, Brandt’a ebru sanatından oluşan bir tablo hediye etti.
 

Bakan Avcı, UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Brandt’ı kabul etti

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.