Bakan Avcı'dan Açıklamalar

Bakan Avcı'dan Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı," Yarışmalarda kız öğrenciler erkek öğrencilere fark atmaya başladı" dedi.

 Eskişehir'de Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne yönelik yazdığı şiiri ezbere okuma yarışmasının Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen ödül törenine katılan Bakan Avcı, başarılı olanlar arasında kız öğrencilerin fazla olmasına dikkat çekti. Son yıllarda yapılan yarışmalarda kız öğrencilerin başarılı olduğunu ifade eden Avcı, "Bugün başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün sizinde ilginizi çekmiştir. Benimde ilgimi çekti. Başarılı olan kızlar olağanüstü çoğunluktalar. Bütün yarışmalarda da bu dikkatimi çekiyor. Erkeklere bir uyarı olsun diye söylüyorum. Kızlar her kulvarda arayı açıyor" diye konuştu.

Çanakkale Şehitleri'ne lise öğrencilerinin ve öğretmenlerinin ayrı bir borcu olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanı olarak Çanakkale ile ilgili bir konu açıldığı zaman çok duygulanıyorum. Çanakkale Şehitleri'ne lise öğrencileri ve öğretmenleri olarak ayrıca borcumuz var. Çünkü o dönemin kayıtlarını incelediğimizde 1915 tarihli okul kayıtlarında bakıldığında genellikle 'Okulumuz bu yıl mezun vermemiştir' yazıyor. Pek çok lisemiz o yıl mezun vermedi. Bundan dolayı çok okuyarak, çok çalışarak borcumuzu ödemeye çalışalım. Bugün öğrencilerimize, Mehmed Niyazi Özdemir'in Çanakkale Mahşeri kitabını tavsiye etmek istiyorum."

Konuşmanın ardından Bakan Avcı, 110 öğrencinin katıldığı yarışmada başarı gösteren 45 öğrenciye çeyrek altın ile bir takım hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.