Bakan Avcı'yı üzen şey

Bakan Avcı'yı üzen şey

Bakan Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanı olarak kendisini üzen şeylerden birinin de bugüne kadar, kendisine il ve ya ilçe milli eğitim müdürlerinden 'beni öğretmenliğe verin' şeklinde bir talep gelmemesi olduğunu belirtti.

 Avcı, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezince (ESAM) "Türkiye'nin Milli Eğitim Sistemi: Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu sempozyumda, dün olduğu gibi bugün de çocukları bir yandan yaşadığı dönemin ihtiyaçlarına göre eğitirken, diğer yandan milli ve manevi değerlere haiz şahsiyetler olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

MEB'de bir gecede kadroların değiştiği iddiasının da doğru olmadığını dile getiren Avcı, "Şu kadar senelik müdür öğretmenliğe mi dönsün" şeklindeki söylemlerin kendisini, arkadaşlarını ve öğretmenleri üzdüğünü belirtti. Avcı, öğretmenlik ikinci sınıf bir iş, müdür yardımcılığı, müdürlüğün ise daha itibarlı bir iş olarak yansıtıldığını oysa öğretmenliğin daha itibarlı bir meslek olduğu kaydetti.

-"Yarın gelir onlar, milli eğitim müdürü olmak için belki"

Milli Eğitim Bakanı olarak kendisini üzen şeylerden birinin de bugüne kadar, kendisine il ve ya ilçe milli eğitim müdürlerinden 'beni öğretmenliğe verin' şeklinde bir talep gelmemesi olduğunu aktaran Avcı, "Ben öğretmen olmak isteyen şube müdürü arıyorum yok. Yarın gelir onlar. Daha sonra milli eğitim müdürü olmak için belki" dedi.

Bazı kişilere ilişkin yakınları üzerinden "falanca arkadaşımız çok başarılı bir öğretmen onu filanca yerde il milli eğitim müdürü olarak değerlendirelim" şeklinde kendisine talepler geldiğini anlatan Avcı, bu talepleri ileten bazı kişilere "Çok başarılı mı gerçekten? O zaman niye onu öğrencilerden mahrum edelim " dediğini aktardı.

İmam hatip liselerinin sayısını artırdıklarını ancak nitelikli, idealist öğretmen ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Avcı, ilçe, il milli eğitim müdürlerine ihtiyaçları olmadığını, işini seven, idealist, her yerde vazife yapmaya hazır öğretmenlere ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Maarif Nazırı Emrullah Efendi'nin "Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim" dediğini anımsatan Avcı, Emrullah Efendi'nin belli bir mektep türünü kastettiğini söyleyerek, "Şu sendikalar olmasa biz, bu maarif ve şu muhalefet olmazsa...Bu maarifi daha güzel idare edemezdik. Katkılarınız için teşekkürler" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.