Bakan değişince eski mevzuat rafa mı kaldırılıyor?

Bakan değişince eski mevzuat rafa mı kaldırılıyor?

ÇOCUKLARIN VEBALİ AĞIRDIR SAYIN TEKİN!

 Geçici görevlendirme çılgınlığı tüm hızıyla sürüyor. Sitemize ülkemizin çeşitli yerlerinden geçici görev haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle torpilli öğretmenlerin ilçe ve il merkezlerine görevlendirilmesi yöneticiler ve diğer öğretmenler arasında büyük huzursuzluğa yol açıyor. Bilindiği üzere Ömer Dinçer zamanında gönderilen resmi yazıyla her türlü geçici görevlendirme sona erdirilmişti. O yazının hala geçerli olmasına rağmen usulsüzce görevlendirme yapılmaya devam ediliyor. 

Özellikle bu yıl 8. Sınıflarda bazı yazılı yoklamaların merkezi olarak yapılacak olması nedeniyle bu geçici görevlendirmeler büyük haksızlık olmaktadır. Köy ve kasabalardan alınan öğretmenler merkezlere görevlendiriliyor. Köy ve kasabalarda hiç branş öğretmeni kalmıyor ve bunların yerlerine hiç alakasız branşlardan ücretli öğretmen görevlendirmesi yapılıyor. Merkezlerde ise 15’er saat maaş karşılığı derse giren öğretmenler boş kalıyor.

Her öğrencinin kendi okulundaki kadrolu öğretmeninden ders alma hakkı vardır ve bu hak gasp edilmemelidir. Bu konuda özellikle Müsteşar Yusuf TEKİN’in girişimde bulunması ve göndereceği bir resmi yazıyla bütün geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi gerekmektedir. 

Bu arada geçici görevlendirme işi başka türlü de delinmeye çalışılıyor. 

2012 yılı Temmuz ayında Bakanlıktan gönderilen mail yazı şöyledir:

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE DUYURU;
1. İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.
2. Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir.
3. İl ve ilçe emrinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır. İl ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.
4. İl genelinde bir branştan norm fazlası öğretmen var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli öğretmen istihdam edilmeyecektir.
Hikmet ORMAN
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı

Buradan anlaşıldığına göre ister ARGE olsun ister yöneticilik olsun öğretmenlerin bütün geçici görevlendirmeleri iptal edilmelidir. Ancak il müdürlükleri öğretmenleri çılgın gibi ARGE’lerde de yönetici olarak da görevlendirmektedirler. Öğrencilerin derslerine ise çoğu yerde ücretli öğretmenler girmektedir. 

Bakan değiştiğinde eskiye sünger çekmek ve gevşemek devletin sürekliliği ilkesine ters düşmektedir. Burada öğrenci velilerine de görev düşüyor. Benim çocuğumun öğretmeni keyfi olarak başka yerde görevlendirilse ve dersine de ücretli öğretmen girse yatağı yorganı valiliğin önüne sererim! 

Ne derseniz deyin, prensipli duruşu ve disiplini başta olmak üzere birçok konuda Dinçer’i arayacağız!

İşte Bir Okur İhbarı:

"MERHABALAR.ŞANLIURFA SİVEREK .... ORTAOKULUNDA .......GÖREVİ YAPMAKTAYIM. OKULUMUZ 10 DERSLİKLİ TAŞIMA MERKEZİDİR.OKULUMUZA EYLÜL 2013 DÖNEMİNDE ATANAN 3 ÖĞRETMENDEN 2Sİ YALAN GEREKÇE GÖSTERİLEREK İLÇE MERKEZİNE GÖREVLENDİRİLMİŞTİR. OKULUMUZA İLÇE MERKEZİNDEN HEM GİDİŞ GELİŞ YAPILMAKTA HEM DE OKULUMUZDA BOŞ LOJMAN BULUNMAKTADIR. FAKAT NE SAÇMADIR Kİ BARINMA SORUNU SEBEP GÖSTERİLEREK BU İKİ ÖĞRETMEN BİRİNİN VALİ YARDIMCISI BİRİNİN BAKAN YARDIMCISI TANIDIĞI OLDUĞU İÇİN (ORHAN ERDEM) HAKSIZLIKLA KAYMAKAM TARAFINDAN İLÇE MERKEZİNE GÖREVLENDİRİLMİŞLERDİR. BU BİZE VE ÖĞRENCİLERE YAPILAN BİR HAKSIZLIKTIR.MORALİMİZ BOZULMUŞTUR.BİZE YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ.SİVEREKTE BUNA BENZER 100 CİVARI USULSÜZ GÖREVLENDİRME YAPILMIŞ OLUP TÜM ŞİKAYETLERİMİZE RAĞMEN KONU İLE İLGİLİ BİZE HERHANGİ BİR DÖNÜŞ OLMAMIŞTIR.İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ..."

Metin KOÇER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.