BAKAN NABİ AVCI: 'O ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA FİLAN AÇILMADI'

BAKAN NABİ AVCI: 'O ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA FİLAN AÇILMADI'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'sömestr tatilinde ödev veren öğretmenlere soruşturma açıldığı' yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Bakan Avcı, "Öyle öğretmenlere soruşturma filan açmadık. Ben de kitabın üzerine bir not yazdım öğretmenimiz için. 'Sevgili öğretmenim' ve ardından 7-8 tane soru işareti ve altına da 'Nabi Avcı...' demiş oldum. Özel okulun öğrencileriymiş, okulun koordinatörünü aradım. 2 tane özel okulun ikaz edilmesini istedim. Ama öyle öğretmenlerimize soruşturma filan açmadık" dedi.

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sömestr tatilinde gittiği bir restoranda, atlı karıncanın üzerinde ödev yapan öğrencileri görmesinin ardından yaşananları anlattı. Bakan Avcı, "Öyle öğretmenlere soruşturma filan açmadık.

Ben de kitabın üzerine bir not yazdım öğretmenimiz için. 'Sevgili öğretmenim' ve ardından 7-8 tane soru işareti ve altına da 'Nabi Avcı...' demiş oldum. Özel okulun öğrencileriymiş, okulun koordinatörünü aradım. 2 tane özel okulun ikaz edilmesini istedim. Ama öyle öğretmenlerimize soruşturma filan açmadık" ifadelerini kullandı.

'İNTİHAR HABERLERİ ÖZENDİRİCİ ETKİ YARATIYOR'

Atanamayan öğretmenler ve bazı öğrencilerin intiharlarına ilişkin ifadelere de değinen Bakan Avcı, bu tür haberlerin verilmemesinin, özendirici olması nedeniyle genel kabul gören bir kural olduğunun altını çizdi. Avcı, bir çocuğun intiharının da milli eğitim komisyonu üyeleri olarak yaptıkları bir toplantıda kendisine iletildiğini ve buna çok üzüldüğünü dile getirerek, aileyle de görüştüğünü aktardı.

Olayın TEOG sonuçları açıklanmadan önce oluştuğuna dikkati çeken Avcı, "Kaldı ki olsa bile farzı mahal bunun bu kadar kamuya açık bir ortamda, bu kadar çocuğumuzun bir şekilde haberdar olabileceği bir ortamda hem de hekimler tarafından konuşulması uygun değil" değerlendirmesini yaptı. Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM, YÖK ve üniversitelerin bütçeleri, komisyonda oylanarak kabul edildi.

 aa 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.