Bakan Nabi Avcıya Gensoru  Önergesi  Verildi

Bakan Nabi Avcıya Gensoru Önergesi Verildi

Mhp Mv Zuhal Topçu Bakan Avcı'ya gensoru önergesi verdi

 Veli TOPRAK / SÖZCÜ

Eğitim öğretimde yarı yılın açılmasıyla birlikte MHP, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında gensoru sundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, AKP’nin okulları ‘seçmen devşirme’ yeri haline getirdiğini, diploma yerine parti üyeliğinin sorulduğunu söyledi. Prof. Topcu, SÖZCÜ’ye eğitimde yaşanan skandalları şöyle anlattı:

5 BAKAN DEĞİŞTİ, EĞİTİMİN HAFIZASINI SİLDİLER

13 yıllık AKP iktidarı döneminde 5 bakan, 6 müsteşar değişti. Bakan değişimiyle yetinilmedi yüzlerce üst düzey bürokrat ve binlerce idareci değişti. Bakanlar değil, sanki iktidarlar değişti. MEB enkaz yığınına dönüştü. AKP hükümeti, Milli Eğitim’in içini boşalttı. Bir yasayla 70 binden fazla okul müdür ve yardımcısı görevden alındı. Eğitimin hafızasını sildiler. Yerine partizan ve militan bir ekip getirildi. TÜRGEV ve Eğitim Bir-Sen Sendikası temsilcilerinin de bulunduğu bir büro bakanlıktaki ve taşradaki tüm idarecileri fişledi. Paralel yapı ile mücadele adı altında Milli Eğitimi, AKP’lileştirdiler. Kamuda idarecilik yapanların yüzde 80’den fazlası Eğitim Bir Sen üyesi. AKP, eğitimi Atatürk’ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür irfanı hür nesillerin yetiştirileceği bir alan olmaktan çıkarmış, AKP’ye seçmen devşirme alanı haline getirmiştir. AKP‘nin yeni Türkiye’sinde sınavın yerini torpil, adaletin yerini kayırma almıştır. Diploma yerine ise parti üyeliği aranıyor. MEB’in yerini TÜRGEV aldı.

PKK’NIN AÇTIĞI OKULLARI KAPATMADILAR

Okula başlama yaşı 5.5... Temel eğitim 4 yıla düştü. 66-72 aylık çocuklarda ısrar edilen kayıt paranoyası Milli Eğitim’in elinde patladı. 450 bin yavrumuz sisteme adapte olamadı. 10 yıl içinde ortaöğretime geçiş sınav sisteminde 4 kez değişiklik yapıldı. TEOG sınavında 4800 tam puan alan öğrenci çıktı. Türkiye Cumhuriyeti devletinde eğitim dili Türkçe’dir. Ancak terör örgütü PKK Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Kürtçe okullar açtı. AKP’de bunu görmezden geldi.
MEB, öğrenci ve öğretmenler için yılan hikayesine dönen FATİH Projesi bazıları için cüzdan hikayesine döndü. Söylentiler, şaibeler kutusuna döndü. Tablet başına 35 dolar komisyon alındığından bahsediliyor. 2014 yılında FATİH Projesi’nin tamamlanması gerekiyordu. Ancak geçen yıl projede hedeflerin yüzde 10’una ulaşıldı. Dağıtılan tabletlerin yüzde 40’ı 3 ay içinde teknik servise gönderilmek zorunda kaldı. Öğrenciler tabletleri oyun oynamak için kullanıyor. Bu proje birilerini zengin etmek için çıkarılmış, tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştır.
Kaynak: Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.