Bakan Yardımcısı Erdem, İHKİB Okulları mezuniyet törenine katıldı

Bakan Yardımcısı Erdem, İHKİB Okulları mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği´nin (İHKİB) proje liselerinden mezun olan öğrenciler için düzenlenen törene katıldı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğinin (İHKİB) proje liselerini bitiren öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, günümüzde dünya pazarlarında rekabet etmenin ve dünya ihracatından daha fazla pay almanın temel koşulunun teknolojiye dayalı üretimden ve kalifiye personelden geçtiğini söyledi. Mesleki teknik eğitimde Türkiye´nin 2002´den başlayarak büyük bir atılım yaptığını ve 2013´te önemli gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Erdem, "Şu anda mesleki eğitimde 1 milyon 735 bin öğrencimiz var. 133 bin öğretmenimiz, 61 bin derslikte eğitim veriyor. Orta öğretimde oranımız yüzde 43´e yakın. Sosyal ve ekonomik sektörler ile işbirliği içinde ulusal ve uluslararası mesleki yeterliliğe, meslek ahlakına ve değerlere sahip, yenilikçi girişimci üretken, ekonomiye değer katan iş gücü yetiştirilmeye çalışılıyor. 54 meslek alanında 206 dalda eğitim vermekteyiz." diye konuştu.

Bakanlık olarak mesleki eğitimi memleket meselesi olarak gördüklerini vurgulayan Erdem, İHKİB ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolün öğrencilere birçok imkânlar yarattığını dile getirdi. Mezuniyet töreni konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.