Bakan Yılmaz: 4+4+4 eğitim sistemi devam edecek

Bakan Yılmaz: 4+4+4 eğitim sistemi devam edecek

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarının yeni alınmaya başladığını belirterek, “Dolayısıyla değiştirmek için bakanlığımızda bir çalışma yapılmamaktadır.“ dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Karahan Tüneli´nin hizmete açılması dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Malatya´ya gelerek Vali Mustafa Toprak´ı makamında ziyaret etti.  

“Eğitimin temel taşı öğretmen”

Valilik şeref defterini imzalayan bakanlar daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundular. Malatya´nın eğitimde Türkiye´de iyi bir yerde olduğunu, daha yapacakları çok iş olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şunları söyledi: "Daha yapmamız gerekenler var. Sağlıkla eğitim hiçbir zaman tamamlanmayan hizmetlerdir. Ne yaparsanız mutlaka yeni bir şey ister. Ülkemizde yoksulluk ve terör sorununu çözmenin yolu eğitimden geçer. Dolayısıyla eğitim de hükümet programında Sayın Başbakan´ın açıkladığı 6 çalışma konularımızdan birisidir. Önümüzdeki dönemde eğitimin temel taşının öğretmen olduğunu bilerek inşallah onlarla çağdaş, 21. yüzyıl Türkiye´sini hep birlikte inşa edeceğiz."

Yılmaz, bir gazetecinin, eğitim sistemi ve sözleşmeli öğretmen uygulamasını sorması üzerine, 4+4+4 eğitim sisteminin ilk mezunlarının bu yıl alındığını anımsattı. Eğitimin yaşayan bir olgu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım. Bu sistemin (4+4+4) sonuçlarını yeni aldık. Dolayısıyla değiştirmek için bakanlığımızda bir çalışma yapılmamaktadır. Öncelikle bunu söyleyeyim bakanlığımızda 4+4+4 ile ilgili yeni bir çalışma yapılmamaktadır." dedi.

“Eğitim kalitesi öğretmenle yükselir, öğretmenleri mutlaka desteklemek, varsa sorunları çözmek lazım”

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına da değinen Yılmaz, Ağrı´ya bir yıl önce 3 bin 200 öğretmen atandığını, ertesi sene ise 2 bin 400´ünü oradan ayrıldığına işaret etti. Bölge insanına daha iyi, nitelikli ve kaliteli eğitim verilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu eğitimi verebilmek için eğitimde sürekliliği sağlamak gerekiyor. Öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazım ki öğrencisini ve ailesini tanısın. Çocuğun hangi alanlarda becerisi ve yeteneği var onu görsün. Bunun için öyle 6, 8 aylık eğitimle olmaz. Dolayısıyla diyoruz ki 5 yıl sözleşmeli olarak kalsın. Performansına bakalım. Ondan sonra da kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın. 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkaralım istiyoruz. Türkiye´deki eğitim kalitesi öğretmenle yükselir ama bunun için öğretmenleri mutlaka desteklemek, varsa sorunları çözmek lazım. Öğretmeni, öğrencisine kendi bilgi birikimini aktaracağı sürece o yerde tutmak gerek. Bunu tutabilmenin yolu sözleşmeli öğretmenden geçeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.