Bakan Yılmaz, Azerbaycan Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Bakan Yılmaz, Azerbaycan Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan ile ilişkilerin stratejik seviyede olduğunu belirterek, "Bu stratejik seviyeyi şimdi eğitim alanına da taşımak istiyoruz." dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara´ya gelen Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov ile bir araya geldi.

MEB Tevfik İleri Salonunda gerçekleşen görüşmede, Bakan Yılmaz, Azerbaycan halkının, Türk milletinin kardeşi olduğunu ifade etti. İki ülke arasında her alandaki ilişkileri daha da ilerletmek istediklerinin altını çizen Bakan Yılmaz, eğitim alanındaki iş birliğini geliştirmek için de büyük sorumluluk taşıdıklarını vurguladı. Eğitim alanında büyük adımlar atıldığını aktaran Yılmaz, ancak yapılması gerekenler olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev´in iki ülke için ‘bir milletin iki devleti’ sözlerini anımsatarak, iki ayrı bakanlık olarak eğitim alanına ilişkin önemli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. İki ülkenin yükseköğretim, mesleki eğitim ve diğer eğitim konularında her türlü iş birliğini yapacaklarını bildiren Bakan Yılmaz, konuk bakanın teklifi üzerine her yıl bakan yardımcılarının, bakanlar toplantısı öncesinde sorunların çözümü için bir araya geleceklerini aktardı.

Bakan Yılmaz, Azerbaycan ile her alanda ilişkinin stratejik seviyede olduğunu vurgulayarak, "Bu stratejik seviyeyi şimdi eğitim alanına da taşımak istiyoruz. İstiyoruz ki Azerbaycanlı ve Türkiye´deki evlatlarımıza daha iyi bir eğitim verelim ve dünya ile rekabette öne geçebilsinler." diye konuştu. Bakan Yılmaz, Azerbaycan´a, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhuriyeti´ne verdikleri destek için de teşekkür etti.

“Harda kalsa, Allah ona yar olsun"

Azerbaycanlı şair Muhammed Hüseyin Şehriyar´ın bir şiirindeki "Mensur Han´ın eli kolu var olsun, Harda kalsa, Allah ona yar olsun." dizelerini okuyan Bakan Yılmaz, "Biz de diyoruz ki Azerbaycan´ın eli kolu var olsun, harda kalsa, darda kalsa, nerede kalsa Allah ona yar olsun." dedi. 

Azerbaycan Eğitim Bakanı Mikayil Cabbarov da Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin dünyada diğer ülkeler arasında örneğinin bulunmadığına dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin herhangi bir sınır olmadan devam etmesi temennisinde bulundu. Bugün Haydar Aliyev´in adını taşıyan okulu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Cabbarov, bu okulda eğitim gören Türk gençlerinin ne kadar kaliteli eğitim aldıklarına yerinde şahit olduklarını kaydetti.

Görüşmede, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlık bürokratları ile Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün de hazır bulundu.

Bakan Yılmaz, Azerbaycan Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

Bakan Yılmaz, Azerbaycan Eğitim Bakanı ile bir araya geldi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.