Bakan Yılmaz, Bakanlar Kurulunda 'Müfredat' Sunumu Yaptı

Bakan Yılmaz, Bakanlar Kurulunda 'Müfredat' Sunumu Yaptı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlar Kurulunda 'Müfredat' Sunumu Yaptı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlar Kurulunda, tekli eğitime geçiş, okul öncesi zorunlu eğitim ve ağırlıklı İngilizce eğitiminin verileceği 5. sınıfın müfredatıyla ilgili sunum yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da dershanelerin dönüşüm süreci, öğrenci etüt merkezleri, sosyal etkinlik merkezleri, destekleme ve yetiştirme kursları gibi alanlarda Bakanlığın yapmakta olduğu son düzenlemelerle ilgili sunum gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ayrıca Fatih Projesi, yükseköğrenim ve yurt dışı eğitim meselesiyle ilgili çalışmalar ile proje okullarının durumunun görüşüldüğünü ifade eden Kurtulmuş, yarısına yakını eğitim sistemi dışında olan Suriyeli çocukların hepsinin eğitim alanına alınmasıyla ilgili çalışmanın da gözden geçirildiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda tekli eğitime geçiş konusunun da ele alındığını, okul öncesi zorunlu eğitimin bütün çocukları kapsayacak şekilde yeniden görüşülmesi ile ağırlıklı İngilizce eğitiminin verileceği 5. sınıfın müfredatıyla ilgili bilgi verildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.