Bakan Yılmaz: "Bu milleti yanına almayan hiçbir hareket, başarılı olamaz."

Bakan Yılmaz: "Bu milleti yanına almayan hiçbir hareket, başarılı olamaz."

Yılmaz: "İnşallah bundan sonra tasfiyesi olacak. Bu eyleme girişenleri de adaletin huzuruna çıkaracağız. Hak ettikleri cezayı, yargı önünde hukuk çerçevesinde alacaklar.''

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonra darbe yapmak isteyenlerin, tank, uçak, helikopter de ele geçirseler de bu milletin ne yapacağını, neye karar vereceğini bir kez daha düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Bu milleti yanına almayan hiçbir hareket, başarılı olamaz." dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Gölova ilçesindeki Canköy'de Kazım Ayan Mesire Alanında 15 Temmuz darbe şehitleri için okutulan mevlide katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, ihanet çetesinin darbe girişimine değinerek, "Bu milletin temsilcilerinin bulunduğu Meclis, İstiklal Savaşı'nda dahi böyle olmadı. Yunan dahi böyle yapmadı, Meclis'i bombalamazdı. Meclis'te bu milletin temsilcileri var. AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi ve HDP'lisi var. Meclis'i bombalayan zihniyetten her şey beklenir. İhanet şebekesi olduğundan hiç şüpheniz olmasın." diye konuştu.

Bunlara birinin "Dur" demesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Kim 'dur' dedi. Bir bu millet dur dedi. Bir de bu milletin reisi olan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım 'dur' dedi. Bütün muhalefet partileri de destek verdi." dedi.

Bakan Yılmaz, bugünlerin geçeceğine ama gururla anlatılacak destanlar çıkacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu destanlar inanın Sakarya Destanı kadar kutsal, Sakarya Zaferi kadar büyüktür. Sakarya'da, Çanakkale'de düşman belli. Nereye ateş edeceğin belli. Kim, nerede duruyor belli. Ama ayın 15'inde sabaha kadar o karanlık gecede kim nerede, kim nerede duruyor. Kim ihanet etmiş, kim bayrağına ve millete bu milletin hukukuna çıkmış belli değil. Cenabı Allah böyle karanlık bir geceyi bu millete yaşatmasın. İnsanı öldürmeyen darbeler onu güçlendirir derler. 15 Temmuz'da bu millete bir darbe vurmak istediler. Uçurumun kenarına getirdiler. Ama bu millet iradesini kullanarak kurtuldu."

- "Darbe yapmayı düşünenler bir kez daha düşünsün"

Darbe girişiminden milletin güçlü çıktığını anlatan Bakan Yılmaz, "Muhakkak ki zararı da oldu. Neye zararı oldu? Türkiye'nin demokratik bir devlet olduğu itibarına zarar verdi. Ama belki de ondan daha da büyük Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarına zarar verdi. Biz bu yolda giderken, bundan rahatsızlık duyanlar Türkiye'nin istikrarını bozmak istedi. İradesini, vicdanını bir başka yere teslim etmiş insanları, maşaları kullanarak Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklemek istediler. Bundan sonra darbe yapmayı düşünenler, tank, uçak, helikopter de ele geçirseler bu milletin ne yapacağını, ne karar vereceğini bir kez daha düşünmek zorundalar. Bu milleti yanına almayan hiç bir hareket, başarılı olamaz. Bir hareketin başarılı olabilmesi için mutlaka haklı olmanız lazım. Doğru yerde durmanız lazım. Hukuktan hareket etmeniz lazım. Bu ihanet çetelerinin hiçbir zaman burada durduğu yoktu." değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz'daki fitne çetesinin bu milletin içerisinde bulunduğunu kaydeden Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"İnşallah bundan sonra tasfiyesi olacak. Bu eyleme girişenleri de adaletin huzuruna çıkaracağız. Hak ettikleri cezayı, yargı önünde hukuk çerçevesinde alacaklar. Bu da bu millet için ayrı bir kazançtır. Bir başka kazancı var. Herkes millet kutuplaşıyor, ayrılıyor, bölünüyor diye söylerdi. Ama söz konusu vatan, bayrak olunca hiç ayrı, gayrı düşünmeden 78 milyon bir oldu. Demokrasiyi, cumhuriyeti ve vatanı korumak gerektiğinde böyle bir hareket olduğunda gece gündüz demeden, 'tank, top, Meclis'i, caddeleri bombalıyormuş' demeden herkes sokağa çıktı ve vatana sahip çıktı."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.