Bakan Yılmaz'dan İl Müdürlerine Uyarı: ''MEB'de Benim Dışımda Kimsenin Siyaset Yapmaya Hakkı Yok''

Bakan Yılmaz'dan İl Müdürlerine Uyarı: ''MEB'de Benim Dışımda Kimsenin Siyaset Yapmaya Hakkı Yok''

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan İl Milli Eğitim Müdürlerine Uyarı: ''Bakanlıkta Benim Dışımda Kimsenin Siyaset Yapmaya Hakkı Yok''

Bakan Yılmaz, Mersin’de il millî eğitim müdürleri istişare toplantısına katıldı.

"Bakanlıkta benim dışımda hiç kimsenin siyaset yapma hakkı yok"

Eğitimin kalitesini yükseltmede en önemli hususun okul yöneticileri, öğretmenler ve il müdürleri olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Çalışanlarımıza her fırsatta yakın olmaya özen gösterin. Bu anlamda sık sık okul ve öğretmen odalarını ziyaret edin. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm çalışanların kendisine ulaşılan ve görüşülen yöneticileri olmasını özellikle istiyorum. Bu tutum sizlere sorunları yerinde görme ve çözüm üretme fırsatı sağlayacaktır. Öğretmenlerin Türkiye´de dengeli dağılımını çok önemsiyoruz. Yatırımlarımızı günü gününe takip etmenizi istiyorum. Haftalık ilerleme çizelgeleri yapmanızı ve bu konuyla ilgili bakanlığa bilgi vermenizi istiyorum. Değerlerimizi yaşatmada gelenekçi, teknoloji kullanımında da yenilikçi olun. Komşu illerimizin il müdürleriyle bir araya gelin ve iyi uygulamalarınızı paylaşın. Okulların güvenliği önemlidir. Çocuklarımızın her türlü kötü alışkanlıklardan korunması önceliğimizdir. Bu yıl istismar ve madde bağımlılığıyla mücadele öncelik gündemimiz."

Bakan Yılmaz'dan İl Müdürlerine Uyarı: ''MEB'de Benim Dışımda Kimsenin Siyaset Yapmaya Hakkı Yok''

Yılmaz, bir bakanlıkta bakan dışında hiç kimsenin siyaset yapmasının doğru olmadığına vurgu yaparak, "Eğer birisi siyaset yapacaksa o da bakandır. Çünkü bir siyasi parti tarafından kurulmuş hükumetin temsilcidir. Millî Eğitim Bakanlığında benim dışımda hiç kimsenin siyaset yapma hakkı yok. Herkes ayrılıp siyaset yapabilir ama bu kamu görevinde olduğunuz sürece siyaset yapmanız kesinlikle doğru değil. Bize emanet edilen geleceğimiz olan evlatlarımızın hiçbirini dışlamadan, ötekileştirmeden hepsini kucaklayacağız. Hükümetimizin ve bakanınız olarak benim anlayışım budur. 81 milyonu kucaklamak zorundayız. Hepsi bizim kardeşimiz, arkadaşımız."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.