Bakan Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Bakan Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Türkiye'nin eğitimini aldığımız noktadan çok iyi bir noktaya getirdik. Bundan sonra da bizden sonraki geleceklere bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz"

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Dış güçlerin maşası olan bir terör örgütü olduğu sürece, 'Türkiye'de ezan dinmez, bayrak inmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez' diyenler olduğu sürece bu mücadele ilelebet devam edecektir." dedi.

Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından tarihi kaledeki aile çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bayramda birlik ve beraberliğin önemine değinerek, yoksulların, gariplerin unutulmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin çözülemeyecek ve aşılamayacak hiçbir problemi olmadığını anlatan Yılmaz, "Nedir Türkiye'nin önündeki problem? Terör, ekonomi ve eğitim problemi. Terör probleminde nasıl bir mücadele veriliyor, gördünüz. Şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Ama dış güçlerin maşası olan bir terör örgütü olduğu sürece, 'Türkiye'de ezan dinmez, bayrak inmez, şehitler ölmez, vatan bölünmez' diyenler olduğu sürece bu mücadele ilelebet devam edecektir." diye konuştu.

Terörle mücadeleyi hak yolunda, doğru yolda olanın kazanacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, "Hak yolunda, doğru yolda olan da bu aziz millettir. Bu milletin 80 milyonunu ayrı tutmaksızın bir arada tutuyor, hizmet götürüyoruz. Sadece 80 milyona da değil, Suriye'de, Irak'ta, Balkanlarda, Kafkaslarda, dünyanın dört bir tarafında başı sıkışan Türkiye'ye gelir. Ne zamanki başları sıkışsa, derde düşseler o zaman Türkiye onlara ev açıyor, kapı açıyor, gönüllerini açıyor, ekmeğini paylaşıyor. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu terör belasını yeneriz, ondan hiç şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin diğer probleminin de ekonomi olduğuna işaret ederek, "Türkiye son çeyrekte 4,8 büyüdü. 26 çeyrek üst üste büyüyen dünyadaki ender ülkelerden birisi. Dünyada en fazla büyüyen, gelişmekte olan ülkeler arasında 5'inci sıradayız. Her şeye rağmen, bu sıkışıklığa, çevremizdeki ateş çemberine, savaşlara rağmen, Türkiye'nin ilk çeyrekte yüzde 4,8 büyümüş olması Türkiye'deki güven ve istikrarın değerini göstermektedir. Bu güven ve istikrar sürdüğü sürece, Türkiye büyüyecektir. Büyüme üretim demektir, üretmek istihdam demektir. Biz de istiyoruz ki insanımıza daha çok hizmet verelim. Bu büyüme de gösteriyor ki Türkiye inşallah bu bölgenin ekonomik alanda da yükselen yıldızı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Gelecek nesillere bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz"

Eğitim alanındaki sorunların çözümü için de gayret gösterdiklerini, eğitimde çok büyük hizmetler yapıldığını aktaran Yılmaz, buna karşın halen yapılması gereken hizmetler bulunduğunu bildirdi.

Eğitimde beklenenleri gerçekleştirebilmek için çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Çünkü biz inanıyoruz ki terörü yenmek eğitimle mümkündür. Biz inanıyoruz ki yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür. Türkiye'nin eğitimini aldığımız noktadan çok iyi bir noktaya getirdik. Bundan sonra da bizden sonraki geleceklere bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Yılmaz, konuşmasının ardından bayramlaşma programına katıldı.

Programda, Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, partililer ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.